ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Campusevangelisatie, briljant. Of: een verhaal over toeval

Met een aantal groepjes de campus opgeweest vanavond. Erwin/Sam, Gerard-Jan/Dinand en Frank/Mel. We hebben gebeden of God de avond wilde leiden, zodat het goed zou zijn. We hadden grotendeels absoluut enorm veel zin om niet te gaan. En toen stonden we op de campus. Help, wiens idee was dit? Nou ja, dan kunnen we net zo goed bezig gaan. Chaos creeëren, Jezus is erbij, kijken wat er gebeurd. Bij deze een heel kort verslag van de dingen die vervolgens dan gebeurden.

1. Erwin/Sam kwamen bij een groep campusbewoners aan die aan de barbecue waren. "Oh ja, kom verder, als er nog plaats is dan zijn wij wel in voor een goed gesprek". Er bleken nog exact 2 plaatsen vrij in een groep waar het goede gesprek weldra losbarste. Dat uiteindelijk zo liep dat een aantal ongelovige mensen hun vrienden aan het overtuigen waren dat Erwin zijn getuigenis eigenlijk logisch, doordacht en goed was en zodoende dus Erwin zijn werk daar overnamen. Awesome.
2. Frank/Mel, hopende dat ze met een goede persoon in gesprek zouden komen kwamen zonder al te veel gedonder bij iemand thuis op de bank te zitten die net als Frank katholiek/pkn opgevoed was en een voor Frank totaal herkenbaar verhaal had waardoor er ook daar mooie dingen gebeurden.
3. Gerard-Jan/Dinand hadden niet veel tijd omdat Gerard-Jan snel de trein moest hebben. Meteen bij huis 1 aangeklopt. "Hallo, wij christenen, Bijbel, Jezus, goed gesprek?". "Oh ja hoor, kom maar binnen". Huh wat? Binnenkomen? Eerste poging al? "Ik zal de vraag even herhalen. We zijn dus christenen". Mocht niet baten, we mochten binnenkomen. Heel mooi gesprek gehad met een jongen die wel ergens geloofde en wilde Bijbellezen maar vastgelopen was op geslachtsregisters. Tijdje gepraat over Bijbellezen en bidden. Eind van de avond op een mooi moment voor Gerard-Jan om zijn trein te halen kreeg onze host een sms dat hij met een kwartier weg moest. Komt mooi uit. Vervolgens hem maar mooi ingeschoten: "zullen we samen bidden voor we weggaan?". Samen gebeden, kostbaar moment, was goed.

Een aantal verhalen dat van de toevalligheden bij elkaar hangt. Wel mooi dat het zo gelopen is hoor, maar ik hoop dat God de volgende keer toch écht de avond wil leiden (oh ironie).

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:29

dingen

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Integer (quote)

De vraag die Henk mij een tijdje geleden stelde: "Hoe wil jij aan het eind van het jaar bekendstaan?". Leidde de afgelopen dagen tot het volgende antwoord. "Aan het eind van het jaar wil ik bekendstaan als een eerlijke, transparante en integere jongen. Want ik wil wel eens een wonder meemaken."