Gent
IMG-20221211-WA0008
rotterdam
ukulele
joker

Apen uit tikiwamboektoe op de UT. Een enorme opluchting

Vandaag twee volledige colleges gehad. Was kapot na afloop. Serieus, wie bedenkt dat? Twee colleges, na elkaar, op dezelfde dag!? Belachelijk. Gelukkig heb ik de komende twee dagen vrij om even bij te komen. Ja ja, het studentenleven is zwaar.

Voelde me vandaag tijdens de colleges wel een veteraan. Zat bij logistiek management, een 2ejaars vak. Terwijl ik 4ejaars ben (dat krijg je als je actief bent naast je studie). Terwijl Leo z'n verhaal over logistiek en supply chain hield kon ik dat dus vergelijken met 2 jaar geleden. En vervolgens heel elitair achterin de zaal opmerkingen maken als “ik vond hem najaar 2009 sterker” of “meh, vind de trend de laatste jaren in scm toch wel onrustbarend”.

Gelukkig kon ik dat doen, want voor de rest verveelde ik me kapot. Leo omschreef de colleges zelf als “ik ga alleen de bloederige details uit het boek beschrijven”. Wat eigenlijk betekend “als je het boek leest hoor je hier niets nieuws”. Toch typisch dat een docent zelf aangeeft dat z'n colleges nutteloos zijn.

Oh, en als ik toch aan het zeveren ben. Universiteit Twente, als universiteit zouden jullie de basale intellectuele capaciteiten moeten hebben om een college waar 500 mensen gaan komen niet in een klaslokaal geschikt voor 20 te stoppen. Zeker als het gaat om een vak als logistiek management vind ik het om te huilen dat er niet genoeg tafels en stoelen op de juiste tijd op de juiste plaats zijn. Zien jullie de ironie ook? Ik wel. En ik huil. Universiteit Twente. Punt.

Ik bedoel. Serieus. Er leeft in de diepe oerwouden van tikiwamboektoe een apensoort, de witgerande ringstaartmaki die nooit een tekort hebben aan stoelen, tafels, klaslokalen of fietsenstallingen. Hoe krijgen jullie als universiteit het dan voor elkaar om het de laatste tijd zo verschrikkelijk slecht geregeld te hebben? Als het nu één keer gebeurd, ok, maar ik heb de afgelopen tijd te vaak andere mensen moeten vragen om even op te staan zodat ik kan gaan zitten. En dat begint vervelend te worden. Oh, en studenten, die fietsen, dus als je dan een compleet nieuw plein aanlegt tussen de 4 hoofdgebouwen van de UT. Zet daar dan meer dan 6 fietsenrekken neer. Dummy's.

Goed, dat was mijn jaarlijkse UT rant. Waarschijnlijk kunnen ze er ook niet veel aan doen en komt het door bezuinigingen. En daar is dan onze Mark verantwoordelijk voor. Ik hoop dat dit bericht “van de straat” hem ook bereikt, zodat hij weet wat voor leed de bezuinigingen veroorzaken. Maar als ik me niet vergis is hij op familiebezoek in Tikiwamboektoe, alwaar ze nooit een tekort hebben aan tafels, stoelen of fietsenrekken.

Hoe dan ook.

Ehm.

Er zijn ook mooie dingen gebeurd hoor vandaag.

Zo werd ik aangesproken door een dame tijdens college.

En eh.

Oh ja, ik ben vanavond bij José geweest. Wij vormen met z'n 2en het “bestuur” voor Student Alpha Enschede dit jaar. Hoewel het wel een voordeel is dat we met z'n 2en zijn. 50% van de stemmen is genoeg om een beslissing te maken, wat er praktisch voor zorgt dat ik met het bestuur kan overleggen door een goede douche te nemen en daarna voor de spiegel flink met mezelf in discussie te gaan. Zo'n discussie win ik meestal zelf (niet altijd), dus dat werkt wel praktisch. Heb overigens wel zin in komend jaar Student Alpha opzetten. Word een beste uitdaging, maar zou het gaaf vinden om aan het eind van het jaar toch weer iets draaiends af te leveren.

(Note to self: Geenstijl vragen of ze nog een schrijver zoeken)

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Iemand nog vragen?

Kringleidersstartdag. Een dag waarop alle kringleiders van Navigators Enschede gezamenlijk het seizoen beginnen. Een dag waarop iedereen die belangrijk is, of doet, bij elkaar zit om, van het beste voedsel voorzien, te spreken over dienstbaarheid en een open houding. Die open houding lukte overigens wel, my my wat was het eten goed. Hadden speciaal twee koks ingevlogen om de hele dag van eten te voorzien. Eh, over de rest van de dag.