cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

Razzia's, vrouwen versieren en vroeger

Vanavond sprak Henk Stoorvogel bij NSE. Was mooi. Bleek ooit nog bij NSE gezeten te hebben zelfs. Het geheel begon met het introduceren van het concept "vroeger bij NSE". Vroeger bij NSE was alles beter. Vroeger mocht je als jongen een willekeurige dame in de trein verkering vragen. Tegenwoordig doen ze al moeilijk als je ze aanspreekt.

Vanavond sprak Henk Stoorvogel bij NSE. Was mooi. Bleek ooit nog bij NSE gezeten te hebben zelfs. Het geheel begon met het introduceren van het concept "vroeger bij NSE". Vroeger bij NSE was alles beter.
Vroeger mocht je als jongen een willekeurige dame in de trein verkering vragen. Tegenwoordig doen ze al moeilijk als je ze aanspreekt.

Vroeger bij NSE, om 7 uur 's ochtends was er bidstond. Op die momenten kwamen de lamballen van VGST langsfietsen, net uit hun kroeg, en mocht je ze nog druilperen noemen. Tegenwoordig zit de VGST niet zo lang meer in de kroeg (en hebben we geen bidstond meer om 7 uur 's ochtends)
Vroeger zaten er nog van die dudes op de vereniging. Die zonder etteren freaking actief waren bij studie, NSE en overal. Tot op het punt dat ze op de fiets in slaap vielen. (een wat mij betrefd nobel streven waar ik hard aan ga werken).
Vroeger. Toen men nog adverteerde voor Bijbelstudies en dat strategisch tussen 2 advertenties met blote vrouwen deed. Die advertenties kwamen natuurlijk van iemand anders. Pragmatisch, zonder vuile handen te krijgen. Oh yeah. (campussearch iemand?).

Ja, naar dit soort dingen verlang ik ook wel. Episch, christelijk, cool zijn omdat we de VGST lamme ballen noemen. Eh, ik bedoel natuurlijk andersom, de VGST lamme ballen mogen noemen omdat we cool zijn (want momenteel is beidde niet het geval).

Het verhaal ging over belemmeringen in praktisch christen zijn. Naar aanleiding van Esther. Was op zich wel cool. Vraag uiteindelijk was: "wie regeert jou leven?" en "wil je kiezen om God dat weer te laten zijn?". Inclusief opstaan, bidden, ministry en pianomuziek. Maar was wel mooi. Fantastische avond.

Op het eind zelf ook nog even gaan staan. Ik zat achteraan en wilde even zien wie allemaal gingen staan (om daarmee symbolisch een keuze te maken). Hoogst interessant allemaal.

Oh, en het geheel had ook te maken met razzia's, met heel veel vrouwen naar bed gaan en ratels. Maar dat ben ik nu een beetje kwijt. Was een goed verhaal. Al met al best wel weer wat geleerd en genoten van de over-arrogante humor van Stoorvogel. Hij sprak over een over-mijn-lijk mentaliteit en hij had in z'n spreken een duidelijke in-your-face mentaliteit. Duidelijk. Mag ik wel.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Dominee plagen. Level: expert

Vakantie gehad. Uitgerust. Bijgeslapen. Hoofd zit er weer recht op en emotionele toestand is weer stabiel. Heerlijk. Enthousiast. We zijn er weer. Eindelijk. Dat gehad hebbende: let's get to business.