4f4f41d242913059

Project: planktop

Zo. Ik had weer zin in een maf project. Na de vorige keer een kast van afvalhout gemaakt te hebben leek het me leuk om dit keer iets meer onzinnigs te maken. Basis hierbij was een oude laptop die op het punt staat te overlijden, afhankelijk is van voeding en waarvan de harde schijf voor een deel dood is. Het idee, ik maak er een planktop van. Dat wil zeggen, ik haal de laptop uit elkaar en monteer het geheel plat op een plank. Het nut daarvan? Nou, dat komt nog. (foto's onderaan)

  • do. 2 feb. 2012 12:02:00
  • Meuk

Zo. Ik had weer zin in een maf project. Na de vorige keer een kast van afvalhout gemaakt te hebben leek het me leuk om dit keer iets meer onzinnigs te maken. Basis hierbij was een oude laptop die op het punt staat te overlijden, afhankelijk is van voeding en waarvan de harde schijf voor een deel dood is. Het idee, ik maak er een planktop van. Dat wil zeggen, ik haal de laptop uit elkaar en monteer het geheel plat op een plank. Het nut daarvan? Nou, dat komt nog.

(foto's onderaan)

Het idee was vervolgens om deze plank dusdanig ergens te monteren dat in normale toestand de planktop niet zichtbaar is, maar dat het mogelijk is om de planktop open te klappen om het geheel zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld bij één van de twee enorme stoelen die ik in mijn kamer heb staan. Normaliter zie je de planktop niet, maar als ik even vlug iets op internet wil opzoeken of een mailtje wil typen dan klap ik hem open. Bij mijn luie stoel, tijdens het ontbijten en met een kop koffie eventjes een schermpje erbij openen om

Goed, Gert Jan kwam (als verlaat verjaardagskado) langs om te helpen. Na wat beraadslagen, kijken naar het materiaal dat we hadden (want het moet gratis zijn) en schetsen kwamen we uiteindelijk op het volgende idee. We monteren de plank met twee oude scharnieren uit een deur rechtstreeks tegen de muur. Op een hoogte dat er vanaf de stoel lekker op te werken is. En aan de achterkant (dus de kant die zichtbaar is als het geheel is dichtgeklapt) monteren we een plankje en een touwtje, zodat ik daar wat boeken en tijdschriften in kan steken.

Het resultaat? Uitermate vet. En nog steeds wel volkomen nutteloos. Naast mijn stoel hangt nu een plank waar wat boeken en tijdschriften tegenaan staan. En met een eenvoudige beweging klapt het geheel open en heb ik de beschikking over een laptop. Als extra heb ik nog een simpel programma geïnstalleerd zodat ik vanaf de planktop mijn andere computer systemen kan bedienen, om een film op te zetten, of wat muziek.

En zo is er weer een vette unit gemonteerd op mijn kamer. In het vervolg als ik met koffie op mijn stoel zit een boek te lezen kan ik meteen een schermpje er bij pakken om een aantekening te maken. En de eerstvolgende keer dat Daphne en ik een discussie hebben is wikipedia maar 10 cm verderop.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Occupy, koffie, spandoeken en 1%

Ik ben een student, ik studeer Technische Bedrijfskunde en heb een passie voor ontwerpen, creativiteit, gadgets, techniek, muziek, humor en gekkigheid. Om mijn studie (en eten) te bekostigen werk ik hard als freelance websiteontwerper en -ontwikkelaar. Daarbij loop ik het risico dat ik soms niet genoeg verdien in een maand en ik moet dus slim met geld omgaan. Ik geef geen geld uit aan bier in een kroeg, leuke uitjes of dure kleren. Ik heb een niet te duur telefoonabonnement en een budget laptop. Ik koop niet elke twee jaar een nieuwe smartphone.