Gent
IMG-20221211-WA0008
rotterdam
ukulele
joker

Dit is mijn introductie

Jeej. Wat is dat toch met sprekers uit de evangelische hoek en stokpaardjes. Wat een heerlijke geruststelling zijn die mensen toch altijd weer. Het maakt geen klap uit waar je ze over vraagt te spreken, ze hebben het toch wel over hun stokpaardjes. Heerlijk. Zekerheid. Relevantie maakt niet uit, diepgang is niet interessant, iets nieuws horen of nieuwe inzichten opdoen boeit allemaal niet. Als er maar een serie quotes, tegeltjeswijsheden en in christelijk Nederland geaccepteerde dogma's neergegooid worden. Dan doet daarna het hele publiek slik. En borrel.

Dit is mijn introductie. Ik ga zometeen de relevante dingen vertellen.

Zo ook afgelopen dinsdag. We hadden zo'n dude. En die dude zou komen vertellen over "God en de verschillen tussen man en vrouw". Of zoiets. Uberhaubt een maf onderwerp, maar ala, ben benieuwd wat we hier mee kunnen. Edoch, gelukkig hadden we dus die dude. En die dude had het helemaal niet over "God en de verschillen tussen man en vrouw". Ah nee. Die dude had het over "Gods kind zijn", "genade accepteren" en wat heb je zo niet al?

Ik ben nog bezig met mijn introductie. Ik vind dit belangrijk. Ik ga straks het uiteindelijke onderwerp aansnijden.

En dientengevolge luisterden we zo'n anderhalf uur naar een dude die een serie mooie quotes op tafel gooide en bleef zeggen hoe fantastische mensen we wel niet zijn in Gods ogen. En dat we dat moeten gaan leren zien in ons leven. Dat gecombineerd met elk sprekers trucje uit het boek: De zaal amen laten zeggen (3 twijfelende personen mompelden 'men), een grapje tussendoor maken (moah, die waren wel ok), mensen vragen of ze het er mee eens zijn (doodse stilte) en alle vrouwen vragen hun hand op te steken (WAAROM? PRAKTISCH NUT?). Ach, u kent het idee wel.

Goed, nog een paar puntjes ter introductie, dan kom ik op het relevante deel.

Uiteindelijk schoot hij door 5 slides heen met een oversimplificatie van alles wat te maken heeft met "man/vrouw en geloof". Om vervolgens nog een keer er door te jagen dat dat allemaal niet belangrijk is, het gaat er om dat we Gods genade accepteren.

Nu, dit was mijn introductie. Wat ik over het onderwerp wil zeggen:

...

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Visionaire zaken en ander geneuzel

Oh ja. Dus blijkbaar ga ik volgend jaar in het bestuur van de Navigators. Samen met 4 andere dodo's die bereid zijn om hun tijd en energie daar in te steken. Ik was gevraagd om dat te doen. Stond op het punt om nee te zeggen omdat het qua studie niet uit kan toen ik me bedacht dat het me wel heel erg leuk leek. Kortom, een proces van veel te lang wikken, wegen, financiën uitzoeken, multicriteria-analyses maken, praten met bekenden, aanpassingen doen aan eerdergenoemde multicriteria-analyses en uiteindelijk nog niet weten wat ik moest. Toch maar besloten wel te doen.