cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

VERMANING!

Mooie trefavond afgelopen dinsdag bij NSE. Het ging ouderwets, degelijk christelijk, orthodox doordacht, enzo, over "vermaning". Een belangrijk onderwerp! Was een goed verhaal. Theoretisch degelijk onderbouwd. Hoe vermaning, elkaar aanmoedigen en aanspreken, een plaats moet hebben tussen christenen onderling. Wauw. Vuistregels daarbij: vermaning vind altijd plaats binnen een geloofsgemeenschap, de Heilige Geest heeft daar een rol in en het gaat meer om elkaar bemoedigen het goede te doen dan elkaar afkraken als dat niet het geval is.

Mooie trefavond afgelopen dinsdag bij NSE. Het ging ouderwets, degelijk christelijk, orthodox doordacht, enzo, over "vermaning". Een belangrijk onderwerp!

Was een goed verhaal. Theoretisch degelijk onderbouwd. Hoe vermaning, elkaar aanmoedigen en aanspreken, een plaats moet hebben tussen christenen onderling. Wauw.

Vuistregels daarbij: vermaning vind altijd plaats binnen een geloofsgemeenschap, de Heilige Geest heeft daar een rol in en het gaat meer om elkaar bemoedigen het goede te doen dan elkaar afkraken als dat niet het geval is.

Af en toe werd er nog iets verhaald over mooie zondagschooljuffen in nunspeet, dat je vrienden het snelste kwijtraakt door iets over hun kinderen te zeggen. Alsook een korte uitleg over piropedofilatelie. De sport om kinder postzegels te verbranden. Daar zijn overigens niet veel verenigingen voor.

Goed. Vermaning is dus belangrijk en hoort thuis binnen een geloofsgemeenschap.

Tijd voor de borrel. Eindelijk.

Het hele praatje vergeten, wat alcohol achteroverslaan en roddelen.

Ja, vermaning is belangrijk. Goed dat we dat geleerd hebben bij NSE.

 

(ehm, met roddelen bedoel ik natuurlijk "gebedspuntjes uitwisselen")

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Persoonlijk yugh getuigen

Avond over persoonlijk getuigen. Wow. Zo'n 90% van de lezers zal ergens halverwege die eerste zin afhaken. Now to business. We hadden gisteravond dus een avond over persoonlijk getuigen. Het idee: we gaan bij elkaar zitten en rakelen een hoop clichés op over hoe christenen in hun leven kunnen laten zien dat ze geloven. De standaard dingen: andere kleding, niet roken, niet drinken. En daarin laten zien dat je heel anders bent. Zodat iedereen je vragen gaat stellen over waarom je dat doet.