Gent
IMG-20221211-WA0008
rotterdam
ukulele
joker

Dominee voorspellen

Aankomende zomer ga ik weer met Ahtletes in Action een project doen. Dit jaar mag ik teamleider zijn bij baptistengemeente het Trefpunt, een gemeente waar ik zelf ook vaak kom. Samen met Baukje overigens, die ooit mijn zomerkamp leiding was. Ja, het christelijk wereldje blijft klein. Goed, daarvoor hadden we gister na de dienst afgesproken met alle geïnteresseerden van de jeugd, om plannen te maken voor sponsoring enzo.

Aankomende zomer ga ik weer met Ahtletes in Action een project doen. Dit jaar mag ik teamleider zijn bij baptistengemeente het Trefpunt, een gemeente waar ik zelf ook vaak kom. Samen met Baukje overigens, die ooit mijn zomerkamp leiding was. Ja, het christelijk wereldje blijft klein.

Goed, daarvoor hadden we gister na de dienst afgesproken met alle geïnteresseerden van de jeugd, om plannen te maken voor sponsoring enzo.

Tijdens de dienst, met Peet als voorganger, merkte ik dat ik hier nogal vaak kom de laatste tijd. Het begint voor mij namelijk mogelijk te worden de voorganger te voorspellen, en dat is doorgaans geen goed teken. Nadat de dominee begonnen was met een korte anekdote bemerkte ik twee dingen:

  1. Hee, dit is interessant, een duidelijk punt van voorganger Wijchers dat relevant is, goed uitgelegd en enthousiast verteld. En daarnaast
  2. Dit is vermoed ik het moment waarop hij nu ditzelfde punt nog zo'n half uur gaat blijven herhalen, waarbij hij steeds enthousiaster gaat spreken terwijl mijn enthousiasme omgekeerd evenredig daaraan steeds minder word. En hoewel ik op dit moment van de preek met plezier zit te luisteren ga ik me na afloop afvragen waar het nu precies over ging.

En zo geschiedde. Exact.

Na afloop van de dienst bleek dat álle geïnteresseerden van de jeugd bestonden uit ongeveer 2 personen. Wel mooi om te zien was het enthousiasme bij deze twee en het feit dat ze meteen begonnen anderen over te halen. Dus dat komt allemaal wel weer goed. Volgende week woensdag is de deadline voor opgeven, voor die tijd gaan Baukje en ik als een stel professionele telemarketeers nog een flink aantal dames en heren opbellen.

Zometeen bloed doneren. De vorige keer ben ik niet als een watje in mijn stoel flauwgevallen (kwam door de mooie zusters hoor). Kijken of dat deze keer weer lukt.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

412d5b0104625b72

Lenteweekend: valkuilen, uitdagingen en allergieën.

Zo, afgelopen weekend was het jaarlijkse lenteweekend bij Navigators Enschede. Dit hele weekend was opgezet door een stel oude rotten, doorwinterde veteranen en eersteklas bazen waar we u tegen zeggen. Een groep die nog eenmaal wilde vlammen voordat het grootste deel volgend jaar lid-af zou worden. En dat hebben we geweten, het was een fantastisch weekend waarbij tot in de kleinste details alles doordacht en goed uitgewerkt was. Het thema was overigens "vroeger was alles ... anders".