ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

AAAAAH! Ik val! En; de epische ToDo lijst des levens

Wel alle heilige bitterballen nog aan toe zeg. Ik ben afgelopen weekend bij mijn volle verstand en volledig uit vrije wil op 2.5 km uit een freaking vliegtuig gesprongen. Voor de fanaten die zich na afloop van vorige zin niet afvragen "ben je ongedeerd?" maar "welke vliegtuig was het?": een Cessna Caravan p208. Voor iedereen die niet bestaat uit een processor met bijbehorende elektrische circuits en die zich rechtens tot de groep "mensen" mag rekenen: Ja ik ben ongedeerd, het was fantastisch, ik heb genoten, en ik hing aan een parachute (static line, ik sprong dus solo).

Ik was de laatste uit het vliegtuig, dat was niet omdat ik het eng vondt, maar omdat iedereen dezelfde chute en kleding had en m'n familie graag wilde weten wie ik was. Na al heel wat angstige gezichten bij de deur gezien te hebben vond ik het alleen maar steeds mooier. Op de vraag: "ben je er klaar voor" was mijn antwoord dan ook "jazeker". Pas een moment daarna bedacht ik "SHIT! Ik val!". En "AAAAAAAH" en "WHOEHOE". Heb als een maniak in de lucht zitten lachen. Voordat ik me bedacht dat ik eigenlijk tot 3 moest tellen en daarna m'n parachute moest controleren. Kortom: "WHOEHOE! YEAH! AAAAAAH! Oh shit, parachute. Ehm, 2, denk ik. 3. Ehm, is nog niet open. Ben ik nu te laat? Stort ik nu neer? Ik ga wel hard zeg? Wow, check dat uitzicht. Moet ik nu mijn reserveprocedure uitvoeren? Heb ik al wel tot 3 geteld? Wat zegt mijn hoogtemeter?". Net na deze trein gedachten keek ik omhoog en zag "floep" mijn parachute zich in één keer perfect ontvouwen. Klaar.

Vervolgens nog 5 minuten als een gek zitten lachen in de lucht om vervolgens exact op de locatie te landen waar ik wilde. Ok, dat bleek achteraf niet het goede veld te zijn, van bovenaf leek het om het beginnersveld te gaan, achteraf bleek het net opkomend graan te zijn. Maar ik ben de boer niet tegengekomen en de landing zelf was prima. Netjes op m'n tenen geland, waarna ik voor de vorm nog even een rolletje gemaakt heb, anders had ik die voor niets geoefend.

Al met al was het fan-freaking-tas-tisch.

En dat brengt mij bij het volgende. Er zijn momenteel best veel mensen die de trend volgen om een zogenaamde "bucket list" te maken. Een lijst met dingen die je gedaan wilt hebben voor je dood bent. Om dan aan het eind van je leven het laatste vinkje te kunnen zetten en zeker te weten dat je er uit hebt gehaald wat er in zit. Ik vind dat een stom idee, allereerst ga je er van uit dat het leven ophoudt bij de dood, een stomme gedachte. En vervolgens limiteer je je ook nog eens tot de opties die je uitgekozen hebt. Alex en ik hebben daar een andere suggestie voor: de epische todo lijst des levens.

Het idee van deze epische todo lijst des levens is dat alle gave, coole, mooie, fantastische dingen er op staan. Echt, alles. Het is dan ook onzin om hem uit te schrijven, want hij is lang, erg lang. Maar dat geeft niet, want zodra je echt iets moois, cools, fantastisch, gaafs, emotioneels of wat ook meegemaakt hebt, dan stond het op dé todo lijst. En kunnen we het afvinken. Op die manier leef ik dus dusdanig dat alles dat ik doe iets mooist, gaafs, of fantastisch kan zijn, in plaats van dat ik bezig ben de ene na de andere sensatie weg te werken. En kan ik nog steeds een lijst met vinkjes produceren. Eentje die tot in de eeuwigheid aangevuld kan worden. Hieronder staan mijn vinkjes. Heb jij ook een todo lijst des levens? Wat staat daar op?

- Gedoopt worden, een leven met Jezus beginnen (ja, er moet hier een heel brave entry staan. Maar het is een fantastische avontuur, dat altijd spannend, eng, moeilijk, maar ook gaaf is). V
- Arie Boomsma iriteren in de kelder bij een studentenvereniging V
- Met een bestuur-in-spe samen gaan golfen V
- Naar Zuid Afrika gaan om daar te sporten in Khayelitsha, een sloppenwijk van 1 miljoen inwoners, daar te getuigen van God en te merken dat Hij er ook altijd bij was, in de meest bizarre situaties. Hierom nog steeds een hoed ophebben V
- Statistisch aantonen dat Nederland in het toekennen van ontwikkelingsgelden geen rekening houdt met "good governance", maar eigenbelang. V
- In 3 weken door heel Ierland heen liften met mijn vriendin V
- Een StudentAlpha cursus opzetten die vervolgens ook nog eens fantastisch uitpakt (hier kon ik oprecht zelf niets aan doen, maar het staat wel op de ToDo lijst) en na afloop nog met een groep mensen op zoek gaan naar een geschikte kerk. V
- Uit vrije wil op 2.5 km uit een vliegtuig stappen om vervolgens in het verkeerde veld tussen net opkomend graan te landen. V

En wat heb jij dit weekend gedaan?

Bianca

  • vr. 18 mei 2018 20:04:36

Respect! Lijkt me helemaal te wauw om uit een vliegtuig te springen maar het lijkt me wel een beetje eng om het solo te doen!

Plaats een reactie

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:36

Er ontbreken overigens veel meer dingen hoor ;).

Plaats een reactie

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:36

Zeker. StudentAlpha (en dus ook jij en Sebastiaan) maken deel uit van dit lijstje. Vind het echt gaaf om met jullie samen rond te neuzen in Enschede.

Plaats een reactie

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:36

Dank. Die hoort er inderdaad ook op.

Plaats een reactie

Alex

  • vr. 18 mei 2018 20:04:36

In 10 dagen je rijbewijs halen terwijl je samen met de rest van de inzittenden naar alle voorbijkomende dames fluit, japanners toejuicht, en overstekende bejaarden laat schrikken terwijl je de auto op 2 manieren onderdmeert met koffie en hamburgers hoort er ook wel soort van op :)

Plaats een reactie

Marion

  • vr. 18 mei 2018 20:04:37

Ha cool ik maak (anoniem maar nu niet meer zo anoniem) deel uit van je lijstje :)

Plaats een reactie

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:37

Op m'n bucket list zou dat inderdaad in die volgorde zijn ;).

Alle dingen die het waard zijn om te vertellen staan op de epische ToDo lijst des levens. Dus daar staat zelfs op "zenboedist worden" maar "op een snowboard achter een trein hangen", "een hardloopwedstrijd tegen een hongerige bruine beer houden" en "de woorden bom, pentagon, 9-11, herhaling en socialisme in dezelfde comment op internet plaatsen" ook.

Plaats een reactie

Dirk

  • vr. 18 mei 2018 20:04:37

Ik dacht dat je als laatste entry katholiek worden had ;) (vlak na parachute springen zonder parachute :D )

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Intellectueel, incongruentie en stamppot

In een christelijk wereldje waar het volledige geloof soms gedevalueerd wordt tot emotioneel stabiel zijn en aan jezelf werken is het heerlijk als er eens een avond is met intelectuele inhoud. In dit geval gisteravond bij Navigators Enschede. Even tussendoor, we hebben het dan wel constant met elkaar over aan jezelf werken, groeien in geloof, Jezus volgen en dat soort dingen. Maar dat blijft dan nog steeds afstandelijk en in abstracte termen. Dus al met al is het intellectueel onuitdagend én durven we het niet dichtbij te laten komen.