cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

Doopshit op de algemene vergadering

Gisteravond weer kring. Moeite om mijn aandacht erbij te houden. Wat nogal typisch is, het ging over de doop, een onderwerp waar ik als baptist uiteraard een enorm sterke mening over heb. Want als we als christenen binnen Nederland niet meer echt relevant zijn dan kunnen we altijd nog onderling stennis schoppen over dingen die zelfs onszelf niet meer boeien.

Maar viel eigenlijk wel mee. Ik heb niet eens tijdens de kring elke keer als er doop gezegd werd (maar eigenlijk "kinderdoop" bedoeld werd) daardoorheen gekucht waaruit dan nog net het woord "besprenging" te horen was. Iets dat baptisten natuurlijk graag doen. Want kinderdoop is geen doop, het is het natgooien van kinderen. Goed, dat heb ik dus niet gedaan. En gelukkig ben ik die mening niet eens toegedaan.

Het grappige met het onderwerp doop is het volgende; er wordt altijd van gezegd: "daar hebben we het zo vaak over, laten we daar maar niet over spreken, krijg je alleen maar onenigheid van". Terwijl ik zover ik het weet slechts één keer eerder tijdens een kring/bijbelstudie/groepje/huisgroep of wat dan ook over doop heb gehad. En helemaal maf genoeg hebben we er gister nog wat van geleerd ook, en is er meer begrip gekomen over en weer. Bite me, over doop praten is fantastisch, hou op met zeveren dat het een not-done onderwerp is.

Goed, hoe dan ook. Momenteel zit ik op de AV van de Navigators. We hebben zojuist de verkiezing gehad waarbij we verkozen zijn tot bestuur van Navigators 2012-2013. Toch maf hoe afgelopen dagen iedereen ons als Kandidaatsbestuur succes aan het wensen was. En ons vroeg hoe zenuwachtig we waren. Of we ook tegen de AV opzagen. Nou, ik zag wel degelijk op tegen deze AV, maar niet vanwege de zenuwen, want we zouden hoe dan ook wel winnen, gaap. Nee, ik zag tegen de AV op omdat we waarschijnlijk tussen de 2 a 3 echt interessante discussies ook over zo'n 200 komma's zouden gaan zeuren. Iets dat we zojuist ook inderdaad vakkundig gedaan hebben.

Aan welke kant van de begroting plaatsen we de 2.5 cent van de afschrijving van mokken die al 4 jaar oud zijn? Nee, het is niet het kandidaatsbestuur die een beleid presenteert maar "de stuurgroep". Die stuurgroep is ofwel een of andere automatische piloot die op de meeste grote olietankers ingebouwd is, ofwel een of andere groep die de taken van het bestuur binnen NSE uitvoert (zoals dat wettelijk gezien binnen een vereniging moet) maar dan zonder dat het het verkozen bestuur is (wat qua verenigingsrecht eigenlijk niet mag). En ten slotte zijn potjes heel iets anders dan posten, want we hebben wel een potje gemaakt van getuigen, maar zien het tegelijkertijd ook als een lastpost. Willen we verder wel als vereniging meer doen met Latex? Of moeten we dat omwege de goede zeden laten? Ofzo. Verder heeft de laptop van Rijk kuren, maar dat is eigenlijk wel weer grappig. Arme jongen.

Al met al, we zijn nu FT bestuur. Ik ben momenteel bezig om die wijziging van KB naar FT door te voeren op Facebook, Whatsapp, Twitter, alle andere media waar we met elkaar communiceren en mijn persoonlijke To Do lijst. Zo, dan kunnen we nu weer door met de AV.

Ten slotte, voor een ieder die moeilijke vragen gaat stellen over het tijdens een AV uitbrengen van een dagboek. Laat duidelijk zijn dat dit stuk van tevoren geschreven en automatisch gepost is. Tijdens de AV ben ik met andere dingen bezig.

Zoals strips maken.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

AAAAAH! Ik val! En; de epische ToDo lijst des levens

Wel alle heilige bitterballen nog aan toe zeg. Ik ben afgelopen weekend bij mijn volle verstand en volledig uit vrije wil op 2.5 km uit een freaking vliegtuig gesprongen. Voor de fanaten die zich na afloop van vorige zin niet afvragen "ben je ongedeerd?" maar "welke vliegtuig was het?": een Cessna Caravan p208. Voor iedereen die niet bestaat uit een processor met bijbehorende elektrische circuits en die zich rechtens tot de groep "mensen" mag rekenen: Ja ik ben ongedeerd, het was fantastisch, ik heb genoten, en ik hing aan een parachute (static line, ik sprong dus solo).