ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
Trelde Naes Church
rotterdam
Holland Fintech

Barbecue en kaartjes schrijven

Wat wij als christenen ook afsluiten, een kerkjaar, een clubjaar, een vrouwenmiddagactiviteitenbegeleidingsclubjaar of een kringjaar. Het wordt altijd afgesloten met het geven van kleine presentjes waarop leuke verhaaltjes zijn geschreven. Niemand weet waarom, maar binnen de subcultuur christelijk Nederland word dat, altijd, gedaan. Grappig genoeg is dat er soms zelfs nog bijgezegd wordt dat het om een creatief aflsuiten van het jaar gaat. Want we gaan een keer wat anders doen en schrijven nu leuke stukjes voor elkaar op ansichtkaarten.

Goed, zo ook gister, we wilden het kringjaar bij NSE leuk en creatief afsluiten en gingen dus, jawel, op kaartjes, leuke stukjes voor elkaar schrijven. Jippie-a-dolliejo-jee. Een aantal dingen die me daarbij meteen opvallen zal ik even noemen.

Allereerst, mijn handschrift is een ramp. Als in, echt, een ramp. De Amerikaanse drooglegging was een matig idee, de kredietcrisis is een vervelend voorvalletje, de eurocrisis is wel lastig, maar mijn handschrift is een disproportionele ramp. Ook in het gras liggend schrijven met een twisterkleed als ondergrond maakt het niet heel veel beter.

Daarnaast. Hoe langer men in christelijk Nederland rondhand hoe langer de verhaaltjes zijn. Met 5 personen op de eerstejaarskring en 6 op de meerderjaarskring zijn er op het eerste kaartje 54 woorden geschreven tegen 432 bij de meerderejaarskring. Geeft niets, ze komen er nog wel. Voor de rest is het enorm leuk om die dingen toch door te lezen. Na afloop van zo'n jaar vraag ik me af of ik, uberhaubt, iets bijgedragen heb. Blijkbaar wel. Mooi om te horen.

Gisteren hebben we het jaar afgesloten met een traditionele barbecue. Dit deden we in het volkspark. Als een stel echte hippies. Gitaar, barbecue, cajon, eten en een voetbal mee en in het park het kringjaarafsluiten. Heerlijk. Precies hoe ik me dat voorstel. Met een groep vrienden onder elkaar met fantastisch weer in een mooie omgeving.

Tja en dit houdt ook een (in ieder geval voorlopig) eind in aan mijn taken binnen de kringen van NSE in. Na enige jaren kringleider en nestor ga ik volgend jaar lekker consumeren en zelf een kring meemaken. Heerlijk, alle dingen doen die kringleiders vervelend vinden en ze dan na afloop geen feedback geven over hoe ze er mee om moeten gaan! Lekker gesloten zijn. Spreken over "Ja er zijn wel dingen die me hierin aanspreken, wel dingen die ik persoonlijk ook wel moeilijk vind waar hier toch wel iets over gezegd word" of juist enorm zeuren over een woordje "Ja, zoon VAN David staat hier. Niet zoon IN David, of zoon OP David, maar zoon VAN David. Ja, dat valt me wel op". Goed, wordt een memorabel jaar.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Femen, topless dames, bijna vakantie

Er is in Ukraïne dus een vrouwenactivisten groep bezig. Femen heten ze. En nu heb ik normaal al niet een heel hoge pet op van vrouwenactivisme, maar dit slaat wel echt alles. Het is dus als volgt, deze vrouwen zijn ergens op tegen en om die reden lopen ze topless door Ukraïne heen. Als de geharde professional die ik ben heb ik dus onderzoek gedaan naar waar ze precies op tegen zijn. Misschien hebben ze ergens op hun site, Facebook, Twitter of Google+ wel een persverklaring staan?