cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

Kapot, conferentiespreker, zomerkamp

Ok, ik geef toe, ik ben kapot, volledig moe en ga overwerkt raken als ik niet stop. Kortom, ik ga mijn rust serieus nemen en heb voor deze zomer het een en ander afgezegd. En daarnaast een serieuze vakantie ingepland. 3 weken lang waarin ik niets anders ga doen dan in een hangmat liggen een boek lezen en druiven eten. Tijdens deze drie weken kan studie, NSE, iedereen, z'n moeder en de hond rustig de apenlazarus krijgen, ik blijf in mijn hangmat.

Zo. Goed. Keus gemaakt, het is bijna zover, Dinand gaat vakantie hebben. Oh? Wat is dit? Ik krijg een berichtje. Vraag of ik tijdens deze 3 weken op een conferentie wil spreken. Ehm. Gaaf! Heb natuurlijk meteen toegezegd. Buitenkansje, wil ik niet missen. Scheelt dat ik net van alles heb afgezegd, heb er nu de tijd voor.

Ok, omdat ik mezelf dan echt niet serieus meer kan nemen besloten om dat toch maar niet te doen. Wel jammer. Was een buitenkansje. Zou ook goed staan op m'n todo lijst des levens.

Goed, nu ik toch aan het schrijven ben, dan het uiteindelijke punt dat ik wilde aanstippen. Volgende week is Navigators Zomerkamp. Volgend jaar ga ik bestuur doen bij NSE en zomerkamp is daar een voorbereiding voor. Nu, wat is zomerkamp, nou, zomerkamp is heel bijzonder: "God ontmoeten staat centraal, er zijn lezingen, aanbidding, training, gespreksgroepen, workshops en ministry. Daarnaast is er een week met goed eten, werkprojecten, sport & spel en een afsluitend feest". Ok, dus eigenlijk is het hetzelfde als alle andere christelijke gatherings, maar dan moet je tussendoor werken. Klinkt als een goed concept. Gewoon, sprekers horen over persoonlijke onderwerpen, daarover kleien in kleine groepjes met mensen die heel moeilijk kijken, training over persoonlijke onderwerpen, na afloop voor je laten bidden omdat het je geraakt heeft, workshops over het verwerken van persoonlijke onderwerpen. En dan af en toe een werkactie, om het even van je af te zetten en al deze persoonlijke onderwerpen te verwerken. Wow, moet gaaf worden.

Nou, wat ik daar over wilde vertellen? Het volgende. Dinand zou Dinand niet zijn als hij van deze week niet een volledige verslaglegging gaat doen. Dat vind Dinand op 3 manieren leuk. 1, het is een christelijke gathering en daar kunnen altijd veel dingen over gezegd worden. 2,  het is een goede gelegenheid om mijn handboek voor christelijke conferenties weer eens aan te vullen met nieuwe praktische tips. En 3, het is in Duitsland in the middle of nowhere en europees internetten is enorm goedkoop tegenwoordig, op deze manier zou ik een echte internationale blogger zijn.

Kortom, volgende week elke dag een korte update.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Barbecue en kaartjes schrijven

Wat wij als christenen ook afsluiten, een kerkjaar, een clubjaar, een vrouwenmiddagactiviteitenbegeleidingsclubjaar of een kringjaar. Het wordt altijd afgesloten met het geven van kleine presentjes waarop leuke verhaaltjes zijn geschreven. Niemand weet waarom, maar binnen de subcultuur christelijk Nederland word dat, altijd, gedaan. Grappig genoeg is dat er soms zelfs nog bijgezegd wordt dat het om een creatief aflsuiten van het jaar gaat. Want we gaan een keer wat anders doen en schrijven nu leuke stukjes voor elkaar op ansichtkaarten.