ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Zomerkamp dag 1: bekend, onbekend en mededelingen

Goed, het is 's avonds na de eerste dag zomerkamp en ik lig in bed mijn dagboek te typen. Fantastisch. Er worden hier wat opmerkingen gemaakt over Enschedeërs en nerds. Waarschijnlijk wel terecht. Hoewel, er ligt hier ook iemand uit Wageningen rustig mee te praten over routers en switches. Gelukkig, het is een beetje bekend hier.

Ehm. Waar had ik het over? Oh ja, zomerkamp. Allereerst moesten we hier zien te komen, en dat ging niet zoals gebruikelijk. Dat wil zeggen dat we allemaal, gelijktijdig, op tijd en met de juiste spullen op de juiste locatie stonden. Chaos. Dat hoort niet zo.

Goed, zoals elke christelijke gathering, ever, begon ook deze met mededelingen. Heel veel mededelingen. Maar dat was niet erg, want er werd door de spreekstalmeester een grapje gemaakt dat er veel mededelingen waren. Dus dat was goed.

Vervolgens nog een aantal inhoudelijke mededelingen. De eerste: "We beginnen met een lezing over echtheid, maar dat is bewust". Tja, gelukkig wel. Ik ben blij dat ze niet een serie thema's uitgekozen hebben met een dartbord en ze vervolgens met een dobbelsteen hebben ingedeeld. De mededeling daarna: "kijk even welke dingen je wel of niet volgt, wat wel of niet jou helpt". Vervolgens: "geef wel alles een kans en probeer alles iets positiefs uit te halen". Serieus, make up your mind, mogen we nu dingen van te voren afschrijven of moeten we alles braaf bezoeken als een stel nette christelijke conferentie schaapjes. Oh, en er is een gebedsruimte en die is heel bijzonder. God is daar aanwezig. En je kan natuurlijk overal bidden, maar je krijgt bonuspunten in die kamer. Ofzo.

Na de lezing van de avond en de praatgroepjes die net zo onafhankelijk aan christelijke conferenties verbonden zijn als schultenbrau aan zwervers met Jan Oene nog een potje schaak gespeeld op een enorm schaakbord, waar we omheen konden lopen. Hoe fantastisch is het om achter een schaakbord te kunnen ijsberen en daarna pionnen hun dood in te sturen.

Oh, en mijn handboek voor christelijke conferenties gaat uitgebreid worden. Valt het jullie ook altijd op dat je altijd een map met programma krijgt? Die moet je altijd meenemen. En daar komt nog een bijbel en in mijn geval een tablet met router bij. Al met al is dat veel en zwaar en je moet het allemaal meezeulen. Mijn regel voor het conferentiehandboek: "neem altijd een simpele rugtas of een steekkarretje mee". Bonuspunten voor het meenemen van een vriendin met handtas.

Momenteel liggen we met een groep jongens op een slaapzaal traditioneel de dag te bespreken en alle laatste roddels uit te wisselen, wie wie leuk vindt enzo. En daarnaast de verplichte 400 bekende scheet grappen te maken. Want het blijft een christelijke conferentie. Welterusten.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Kapot, conferentiespreker, zomerkamp

Ok, ik geef toe, ik ben kapot, volledig moe en ga overwerkt raken als ik niet stop. Kortom, ik ga mijn rust serieus nemen en heb voor deze zomer het een en ander afgezegd. En daarnaast een serieuze vakantie ingepland. 3 weken lang waarin ik niets anders ga doen dan in een hangmat liggen een boek lezen en druiven eten. Tijdens deze drie weken kan studie, NSE, iedereen, z'n moeder en de hond rustig de apenlazarus krijgen, ik blijf in mijn hangmat.