ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Zomerkamp dag 2: het bekende procede en nieuwe dingen

Zo. De tweede dag. Beginnend met persoonlijke stille tijd. U kent het procedé. Zo'n 200 mensen die allemaal op willekeurige locaties, maar wel zo ver mogelijk van elkaar vandaan, gaan zitten bijbellezen en daarbij heel erg moeilijk kijken volgens een voorgeschreven vorm. De moeilijke vorm vandaag is: journaling. Wat betekend dat je de dingen die je denkt opschrijft om daarmee het gedachtenproces te vertragen. Als echte extrovert vind ik in mijn eentje stilzitten nadenken uberhaubt al vervelend en als persoon met teveel energie heb ik ook een hekel aan traagheid.

Ok, deze methode van tijd met God zit volledig in mijn allergiezone.

Verderop tijdens de dag was er een verwerkingsvorm waarbij we allemaal een boomstronk of steen omhoog een berg op tilden, die symbool stond voor de gebrokenheid in ons leven. Bovenaan op de berg aangekomen konden we die, vermoeid en met zware armen, bij het kruis neerleggen. Een mooie vorm die me wel aansprak. Gek genoeg. Want het gaat over gevoel. En dingen. En yugh, die snap ik niet. Al met al ging er wel een beetje van de kracht af doordat sommige dames giechelend naar boven huppelden met madeliefjes in hun haar. Al met al wel indrukwekkend ofzo. Denk ik. Misschien ook wat geforceerd.

Toch, met dit hele uitstapje vond ik vooral de sociale dingen interessant. Iedereen loopt met een object te zeulen. Wat is het verhaal dat daar achter zit? Of belangrijker, als ik kapot, smerig en met wat krassen bovenaan kom, is dat dan lelijk, smerig en yugh of is het de sexy, woest aantrekkelijke hollywood besmeurd en gekrast? Begrijpt u het verschil een beetje?

Vervolgens een spel in de middag. De regels waren als volgt: jullie moeten boven zien te komen en er zijn mensen die je tegenhouden. Kort en krachtig. Als Enschede'ers onder elkaar meteen bezig met tactiek. Gek genoeg, zoals we dat bij alles doen, uitgedrukt in technische termen. Zo hadden we de 2x sin x, waarbij we snel omhoog liepen maar elke keer terugvielen. Of de 2 pi r, waarbij we in cirkel formatie de verdediging uitschakelden. Tja, we hebben als Enschede een beetje een beeld van technische nerds, en dat houden we graag zo.

Goed. 's avonds nog een dienst die wel ok was. Bernard Terlouw stond er als degelijke theoloog een rationeel onderbouwd verhaal te houden. Lekker degelijk. Begon zelfs met artikel 1 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis. Punten! Om vervolgens dit af te kraken en zeggen dat het een wat geforceerde, starre, omschrijving van God is. Bonuspunten!

Ik zat tijdens de dienst naast Albert. Niet dat dat op welke manier dan ook relevant, interessant, of verrassend is. Maar hij vroeg of hij ook in m'n dagboek mocht. Tis maar wat je wilt.

Al met al. Mooie tweede dag. Morgen beginnen de werkprojecten. Want ja, we zijn met een groep jong volwassenen in Duitsland, dan is het wel logisch dat we aan het werk gezet worden. Heb er eigenlijk wel zin in.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Zomerkamp dag 1: bekend, onbekend en mededelingen

Goed, het is 's avonds na de eerste dag zomerkamp en ik lig in bed mijn dagboek te typen. Fantastisch. Er worden hier wat opmerkingen gemaakt over Enschedeërs en nerds. Waarschijnlijk wel terecht. Hoewel, er ligt hier ook iemand uit Wageningen rustig mee te praten over routers en switches. Gelukkig, het is een beetje bekend hier.