ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Dag 5: gevoelens uitten en nachtelijke escapades

Dag 5 alweer. Ben nog nauwelijks moe, dus denk dat ik het eind ga halen. Dat scheelt. Vanochtend vertelde Wil Doornenbal iets. En Wil is fantastisch. Wil kan ontzettend belerend, bijna denigrerend richting een volle groep studenten zijn. En dan is het niet erg. Ze kan dat maken. ofzo. Fantastisch.

Ik merk overigens dat ik wel wat standaard thema's bij langs aan het gaan ben. Blijkbaar is het hier zonder dat ik het merk enorm gestructureerd. Ik ga zometeen iets zeggen over het werkproject, daarna over het avond progamma en daarna maak ik nog een lelijke grap over hetgeen ik geleerd heb. Dat je het weet. Saai dus.

Vanochtend creatieve tijd met God. Wow, dat is een zin waar ik op meerdere manieren jeuk van krijg. De opdracht, maak een gedicht, verhaal, rap, psalm, muziekstuk of tekening. Ok, creatief dus. Doe het wel over het volgende onderwerp: "mijn relatie met Jezus". Ok, weg creativiteit. Maar goed, ik hou van schrijven, dus laat ik iets proberen. Heb een gedicht gemaakt over iets dat me echt raakt, mijn enthousiasme dat weg was en ik weer terug vond. Niet de opdracht, wel leuk. Het is onderstaand stuk geworden.

The diamond

Like oil was begotten
From the beauty of nature itself
Through pressure over time heaped

So is transformed the passionate
For eons being heaped with guilt
Into a shadow of itself
A cynic, joyless, lifeless

Passion, where art though?
Be hidden in the bonds of tears
Could it be regained yet?
From de depth whence it slumbered

Yet when the yoke is seen for what it be
It will surface back to thee
Revealing the diamond it hath become
Unbroken, indestructible, transformed

Brilianty reflecting a facet from Heaven itself

Tijdens werkproject een kamer behangen, wit, en vervolgens schilderen, ook wit. Hadden met schilderen oprecht moeite om te zien welk onderdeel we al gehad hadden en welk onderdeel niet. Begon me dus af te vragen hoe zinvol het schilderen was. Maar ja, wij lijken beter Duits te spreken dan de aanwezige Duitsers, dus niet eens geprobeerd om te vragen hoe dat zat. Rare jongens die Duitsers. Oh, en ik ben gebombardeerd to "professioneel vloerlegger", omdat ik ooit een paar dagen vakantiewerk in de tapijthandel heb gehad en deed alsof ik wist waar ik het over had. Een andere jongen is "professioneel behanger" en we hebben een "professioneel timmerman". Ik hoop dat dit pand morgen nog staat.

Vanavond was de man/vrouw avond. Dus wij hebben de hele avond geluisterd naar 3 vrouwen op het podium die vragen beantwoordden die wij ze hadden kunnen stellen. Blijkbaar kijken vrouwen bij het zoeken naar een man naar de volgende dingen: karakter, persoonlijke verzorging, gevoelens kunnen uiten. Zou ik nu ook meer kans maken nu ik hier een gedichtje over mijn gevoel boven heb staan? Ik hoor het graag.

Ten slotte. Serieus, er gebeurd altijd iets als ik hier op dit bankje zit te bloggen. Gister kroop er een duitser dronken de trap op. En er zijn net een stel giechelende dames buiten de deur gaan zitten geheimzinnig doen, die wel heel erg schrokken toen ik vroeg wat er gedaan werd. "Volgens mij is het niet de bedoeling dat ik hier was, ik ga wel gewoon doen of mijn neus bloed en ben wel weer weg". Waren ze erg blij mee. Vreemd allemaal. Zullen wel iets met de aanwezige schoenen gedaan hebben. Kan me eerlijk gezegd geen halve contrabas schelen.

Goede nacht.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel