ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Pijnlijke beledigingen, een tandem en een bakfiets

Gisteravond zat ik samen met Alex op het balkon een sigaar te roken toen er opeens op de stoep beneden een groep VGST'ers aan kwamen. Oeh, interessant, het VGST novitiaat is deze week, die zullen hier aan de overkant wel een activiteit hebben. En zo waar, enige tijd later kwam er ook een groep mensen in witte shirtjes, met bordje om hun nek en knapzak op de rug aan. Nadat deze zich in colonne opstelden was wel duidelijk dat het hier om de feuten ging. Interessant.

Al met al was het best vermakelijk om een voor ons volkomen onbekend ritueel gade te slaan waarvan we niet het flauwste idee hadden wat er gebeurde. Wel was duidelijk dat ze allemaal ontzettend trots waren op de VGST.

Zo was er ook een dame met een rode hoed op. We zullen haar hoedje noemen. Ze zal dit item verdiend hebben door iets ontzettend goeds of doms te doen. Geen idee. Wel was duidelijk dat ze de hele week al opgekropte frustraties had van het afgebeuld worden door mensen waar je eigenlijk vrienden mee probeert te worden. Kan ik me iets bij voorstellen. Al deze frustratie bereikte een hoogtepunt afgelopen avond omdat een stel halve garen op een balkon gezellig aan het doen waren terwijl zij lief op de stoep gewoon bezig was met moe zijn. Dat was de druppel die de hoed deed overstromen, waarna in één grote golf van verenigingstrots ons de volgende pijnlijke, ehm, woorden, naar ons hoofd geslingerd werden:

Beter 4 VGST'ers op een tandem dan 10 NSE'ers in een bakfiets.

Als in. Huh? Wat? Te random. Bovendien hebben wij nooit beweerd dat de VGST tandem zo karig is. Nou ja, wat dan ook.

We hebben haar een applaus gegeven. Het was een belediging. Denk ik. Maar het slaat nergens op. 4 VGST'ers zijn beter dan 10 NSE'ers, blijkbaar. Maar wat hebben die bakfiets en tandem ermee te maken? Ik zou ook kunnen zeggen:

Beter 17 VGST'ers in een Toyota Prius dan 21 NSE'ers zonder rijbewijs.

Kijk, dat lijkt nog ergens op. Of je kan zeggen:

Beter 16 VGST'ers met een halve contrabas dan alle NSE kringleiders die geen noot kunnen lezen.

En dat klopt. Want wij zingen alleen uit opwekking. Nou en?

Hoe dan ook. Al met al hebben we deze, pijnlijke, belediging maar snel weer terzijde gelegd, popcorn gemaakt, een sigaar opgestoken en bitter gedronken. Hoogst interessant allemaal.

Rare jongens die VGST'ers. En die hoed kon echt niet. En ik kan het weten.

Want mijn hoed kan ook niet. Nou en?

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Kick-In openingsfestival, niets nieuws onder de zon

Zometeen begint de kick-in weer, de introductie van de Universiteit Twente. Nu ik al zo'n 5 jaar mee ga denk ik dat ik de gang van zaken vandaag wel aardig kan voorspellen. Er is niets nieuws onder de zon. Allereerst zorgen we er voor dat we stipt 1030 klaar staan met ons kraampje. Om er vervolgens achter te komen dat het om eerstejaars studenten gaan die dus allemaal rond een uur of 12 nog aan komen zetten.