cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

NSE Infoavond, alles gaat fout, goed, of in ieder geval anders

Jakkes, bestuur zijn is helemaal niet leuk. Echt, helemaal niet, jakkes. Dat kan ik het beste duidelijk maken aan de hand van een voorbeeld. Gisteren was de infoavond van Navigators Enschede, het eerste publieke optreden voor ons als bestuur. Ik kan me van vorig jaar de infoavond nog herinneren. Beetje rondbanjeren, veel nieuwe mensen, contacten leggen, kennismaken, vrolijk zijn, geen enkele zorg hebben over het verloop van de avond, want boeiend.

En dan nu dit jaar, rondlopen, draaiboek in de gaten houden, in pak rondlopen, opdrachten geven, moeilijk kijken, stomme vragen beantwoorden, in pak rondlopen met ongelogen 291 graden (kelvin, maar ok), de hele tijd zorgen maken over het verloop van de avond. Blugh, vind het niet leuk om me zorgen te maken. Jakkes.

Tegelijkertijd liep alles fout, of goed, of fantastisch, maar in ieder geval anders dan gepland. Zo bleek het bestelde vlees bij de Albert Heijn gewoon niet op voorraad te zijn, waarna we (omdat we 4e in de rij waren) bij de Jumbo 15 kilo vlees gratis kregen. We hadden een strak schema, de hele tent zat bomvol, we liepen de hele avond VOOR op schema maar het duurde wel te lang. Man, zijn wij echt zo'n stel pinda's?

Zelf mocht ik een stukje vertellen over NSE, leuk. En ik was zenuwachtig, zacht uitgedrukt ongebruikelijk. En er stond een bouwlamp op mijn voorhoofd, dus ik ging zweten, dat is dan weer een hele normale lichamelijke reactie.

De spreker en aanbidding waren gelukkig goed. Martijn Horsman was er. Een wat doordachter verhaal waar we wat op moeten nakouwen. Ik kon het in ieder geval wel waarderen.

Na afloop was er nog een moment dat eerstejaars vragen konden stellen aan een forum met 4 leuke (en normale) NSE'ers. Dat was de bedoeling althans, maar na alle 3 vragen van eerstejaars te hebben beantwoord werd het toch meer ene moment "ok, nu mogen alle leden in vraagvorm dingen vertellen die ze denken dat Dinand vergeten is". De kroon spande toch wel "Ik hoor hier heel veel ingewikkelde dingen over kringen en kringhuizen. Maar wat heeft dit met Jezus te maken?". Leuke vraag! Fantastisch! Echt goed idee! Misschien had ik die vraag bewust tot het laatst bewaard om mee af te sluiten. Beetje vertrouwen in Dinand, zo dom ben ik niet. Maar ok, het forum was wel leuk en toch even iets informeler dan een saaie presentatie. Dus goed.

Al met al, we zijn ook maar een studentenvereniging, dus er mogen dingen fout gaan. De echte vraag is niet of we een helemaal strak lopende infoavond kunnen neerzetten. Maar of er mensen bij NSE rondlopen die naast elkaar durven staan, de belangrijke vragen in het leven stellen, die samen een feest kunnen bouwen en ook samen God kunnen zoeken.

Talitha

  • vr. 18 mei 2018 20:04:36

Haha, hoe herkenbaar. Wij zitten ook middenin de intro-avonden en alles loopt 'goed''fout'. Moeilijk! Gelukkig hebben veel mensen de kern te pakken, zoals jij in de laatste zinnen beschrijft. Succes ermee, en lees anders een keer Fil.4:7 ;-)

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Over bestuur, homo's, Alex, sonrise en websites

Goed, komend jaar ben ik dus bestuur bij de Navigators. Wen er maar vast aan, het kost aardig wat van m'n tijd en we doen er genoeg domme dingen dat ik er zeker hier en daar wat over zal schrijven. De afgelopen weken zijn we begonnen met onze werkzaamheden. En hoewel we natuurlijk allemaal getalenteerd zijn en geschikt voor onze taak enzo blijken we allemaal hoogst incompetent te zijn.