cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

Belangrijke dingen als constitutieborrels en AV's

Momenteel zit ik in de trein onderweg naar de constitutieborrel van Navigators Wageningen. Voor de mensen die geen nep-elitair studenten-gewauwel jargon gewend zijn zal ik beginnen met een korte verhandeling van hetgeen een constitutieborrel is. Goed, er zijn dus studentenverenigingen, zoals bijvoorbeeld Navigators, met een best duidelijke doel. God bekendmaken onder studenten en ze hiervoor toerusten (vrij vertaald, geïnterpreteerd en aangepast).

Naast deze duidelijke, doelgerichte kant heeft een studentenvereniging ook een andere kant, de kant waarbij studenten denken dat ze veel belangrijker, intelligenter en wijzer zijn dan eigenlijk het geval is. En een mooi voorbeeld van deze kant van een Navigators studentenverening is de contributieborrel (sorry, constitutieborrel). Dat is een borrel waarbij besturen bij elkaar langsgaan mooi zijn in pak, speeches houden die niet echt relevant zijn en een poppenkast spelen, allemaal om een nieuw bestuur te feliciteren. Tja, maar gelukkig doen we ook zinvolle dingen, zoals vergaderen, beleidsplannen opstellen, documenten schrijven. Want we moesten toch eens hebben dat we gewoon met elkaar onderweg zijn.

Goed, nu ben ik een beetje melancholisch, dat is niet nodig. Gelukkig heb ik in de trein onderweg naar Wageningen genoeg tijd om zinvollere dingen te doen, zoals het schrijven van een dagboek, een documentje schrijven over de rol van het assessoriaat in een post-deconstructivistische-reconceptionalisatie-fase van een vereniging en het spelen van Angry birds.

Afgelopen week was ik jarig overigens. Mooie tijd gehad met vrienden, ik had weer te veel bier ingekocht, dat is waar ook, ik heb alleen saaie vrienden.

Maar goed, ik ga er nu mee stoppen, want ik heb nog andere dingen te doen. Zoals het voorbereiden van een AV, één van de núttige activiteiten van een vereniging

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:36

Het document is nog in een pre-conceptuele fase, we geven de voortijdige bevindingen mee aan het volgend bestuur.

Plaats een reactie

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:36

Klinkt beter ;).

Plaats een reactie

HenkBrrr

  • vr. 18 mei 2018 20:04:36

"de rol van het assessor[i]aat in een post-deconstructivistische-reconceptionalisatie-fase van een vereniging": pics or it didn't happen. PDF is ook goed.

Plaats een reactie

JeeWee

  • vr. 18 mei 2018 20:04:36

Assessoraat, Dinand, assessoraat: het is me een raadsel waar je die extra i vandaan tovert :-P

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Dominees, stemadvies en in de zon liggen

Wat is dat toch met dominees rond verkiezingstijd? Ofwel ze geven domweg stemadvies vanaf de kansel. Ofwel ze hinten de hele preek lang naar wat ze gaan stemmen zonder te zeggen wat. Het eerste is wat mij betreft onverantwoord, het tweede gewoonweg iritant. Als ik een presentatie houd dan ga ik toch ook niet de hele tijd lopen hinten dat er een leuke roddel is die ik niet vertel. Oh, wacht even, dat doe ik wel. Eigenlijk constant. Zonder ophouden. Bewust. Sorry dominee Wijchers, ga rustig door met uw preek. Waar was ik ook alweer? Oh ja, dominees en stemadvies.