ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Wekkers en vertrouwen op de AV

Het is nu de tweede dag dat ik officieel bestuur ben, en de eerste daarvan dat ik niet slaap. De AV waarop we gewisseld zijn duurde tot een uur of 6. Een historisch dieptepunt, belachelijk.

De reden dat ik gister geslapen heb was natuurlijk het slaaptekort de vorige dag. Afgezien van dat vind ik het uberhaupt moeilijk om uit bed te komen, maar dat is iets anders. Heb het ook wel een beetje gehad met mijn oneindige drang om te snoozen. Ben momenteel een wekker aan het bouwen met een scheepshoorn om me wakker te maken, die pas uitgaat als ik de QR code op mijn wallpaper scan. Dat moet werken. Of misschien, om lief te zijn voor mijn huisgenoten bouw ik hem zo dat het kreng afgaat om me wakker te maken. En na 10 minuten weer gaat loeien als ik niet in de tussentijd de QR code op de bodem van mijn koffiemok heb gescand, die uiteraard vanzelf gezet wordt. Obviously.

Ik ga nu een paar zotte dingen noteren over afgelopen AV. Waarbij ik nu eindeloos lyrisch ben over het bestuur (in tegenstelling tot toen ik nog geen bestuur was). Want, dit is een persoonlijk dagboek en ik ben een hypocriet, klaag me maar aan.

Het eerste dat me opvalt was dat er constant gezegd werd dat er veel vertrouwen was in het nieuwe bestuur. Echt heel vaak. Constant. Zo vaak zelfs dat een dom iemand bijna zou denken dat men bang was dat er zou overkomen dat er geen vertrouwen was in het bestuur en dat dat dan even rechtgezet werd.

Er werd constant benoemd en op gehamerd dat ze ons wel vertrouwden. Dat het vervolgens tot 6 uur duurde en maar de vraag was of het beleid goedgekeurd werd sprak daar wat mij betreft niet echt van. Maar ja, ik ben dan ook dom. Gelukkig werd er gezegd dat er vertrouwen in ons was. Phieuw, gelukkig maar.

Het beleid was niet concreet genoeg. Een terechte constatering.

We moeten nu volledig smart formuleren wat we met elk beleidspunt gaan doen. Terecht. Heel erg terecht. Want als we aan het eind van het jaar bij alle concreet geformuleerde punten een vinkje kunnen zetten waren we een goed bestuur. Maar ik denk dat ik er blij mee ben, alle punten concretiseren gaat nog ongeveer een dag kosten. En het voordeel van concreet geformuleerde punten: ze zijn nogal makkelijk uit te voeren. Twee weken in totaal gok ik zo. Dat betekent dat ons bestuursjaar uit zo ongeveer 2 weken flink doorwerken en 38 weken professioneel golf gaat bestaan. Met oneindige lof en dankbaarheid na afloop uiteraard, want we hebben 42 vinkjes gezet en een hole in one geslagen op baan 8.

FORE!

Rare vraag. Wat zou beter werken? Een bestuur dat oprecht wil luisteren en dat al heel duidelijk heeft gedaan (op ons aandringen hebben we uitgebreid 1 op 1 gesproken en thee gedronken met zo ongeveer 60 verschillende leden) of een AV die precies weet wat een bestuur gaat doen en ze daar streng op gaan controleren, nadat het bestuur gedwongen overhaast alles concreet gemaakt heeft? Moeilijkdoenerij. Nou ja. Ik ben een beetje cynisch nu. Slecht van me.

Zoals gezegd, wel terecht enzo allemaal hoor. Maar beetje zuur dat we daardoor terug naar de tekentafel gestuurd worden.

Vandaag gaat Dinand dat overigens niet doen. Ik ga lekker studeren. En ontwerpen. En slapen. En eten. En alle andere triviale dingen doen die bij het mens-zijn horen.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Belangrijke dingen als constitutieborrels en AV's

Momenteel zit ik in de trein onderweg naar de constitutieborrel van Navigators Wageningen. Voor de mensen die geen nep-elitair studenten-gewauwel jargon gewend zijn zal ik beginnen met een korte verhandeling van hetgeen een constitutieborrel is. Goed, er zijn dus studentenverenigingen, zoals bijvoorbeeld Navigators, met een best duidelijke doel. God bekendmaken onder studenten en ze hiervoor toerusten (vrij vertaald, geïnterpreteerd en aangepast).