cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

Project X kijken en dat soort dingen

Wat een weekend was het weer. Het begon in het Groningsche gehucht Haren, dat aangevallen werd door 1500 domme pubers en een paar relschoppers. Complete plaats is vernield, winkels leeggeplunderd, mensen hebben slachtofferhulp nodig, de 16 jarige Merthe is nog steeds ondergedoken. Nee, hoe graag ik ook zou willen dat mijn feestjes meer bezocht worden, dit is wel een beetje uit de klauwen geëscaleerd.

Wat me misschien wel het meest verbaast is het niveau van ontkennen van mensen die er heen gegaan zijn. "De ravage is aangericht door een kleine groep relschoppers, voor de rest was het een gezellig feestje". "Het was gewoon gezellig, een hele toffe sfeer, maar de relschoppers hebben alle schade veroorzaakt". Onvoorstelbaar, wat een beunhaas ben je dan. De overheid riep iedereen op weg te blijven, de familie van Merthe deed dat ook, er werd geen alternatief feest georganiseerd, er was duidelijk ME aanwezig, er stonden dranghekken om de stationstraat heen. Welke hints heb je nodig dat het een goed idee is om weg te blijven?

En over die relschoppers. Er zijn er zo'n 34 gearresteerd. Waarvan denk je dat buurtbewoners geschrokken zijn, die 34 relschoppers of de hele stad vol met dronken pubers waarvan je niet weet wat ze gaan doen? Lol, 34 relschoppers is niet zo'n probleem met 600 (!) ME. Ik kan me voorstellen dat die 1500 dronken minderjarigen (technisch gezien dus allemaal illegaal bezig) iets enger is. Blugh. Pinda's.

Nou, hoe dan ook. Ik zag al uitnodigingen voor Project X Enschede langskomen. Denk dat ik daar toch maar eens zelf ga kijken, lijkt me wel gezellig. Wie neemt er drank mee?

Overigens, Alex, Daphne en ik wilden wel eens weten waar alle fuss nu over was. Dus we hebben Project X gezien afgelopen zondag. Wat een afschuwelijk slechte film, flink om gelachen. Ik raad iedereen af om hem te kijken en kan me prima voorstellen dat een feestje door deze film geïnspireerd uit de spuigaten loopt.

Ten slotte. Afgelopen vrijdag was ik wat cynisch over de AV. Werd er al op aangesproken door Jan Oene. Meh, misschien overdreef ik wat. Ok. Ik blijf erbij dat ik er van baal en dat ik me sterk afvragen wat beter is: een gemotiveerd bestuur die naar een vereniging wil luisteren of een bestuur dat geen zin meer heeft met een checklijst. Nou ja. Ik roep de hele tijd dat we naar de vereniging willen luisteren, daar hoort dan ook het maken van een checklist, eh, concrete punten, bij. Misschien hoort dan bij roepen "we vertrouwen het bestuur" ook dat het goed is het bestuur te vertrouwen?

Nou ja, dat soort dingen. Maandag, ik ga lekker bezig.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Wekkers en vertrouwen op de AV

Het is nu de tweede dag dat ik officieel bestuur ben, en de eerste daarvan dat ik niet slaap. De AV waarop we gewisseld zijn duurde tot een uur of 6. Een historisch dieptepunt, belachelijk.