ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Kringkennismakingsspel der kringkennismakingsspellen

Gister op kring een bordspel om elkaar te leren kennen. Bij deze enige notities daarover:

Wij als kring kunnen alles. Niet alleen zijn we een groep ouwe bazen waar je u tegen zegt, maar zelfs de kleinste meest lullige dingen worden bij ons tot in de puntjes uitgewerkt. Zo hadden we gisteravond een kringkennismakingsbordspel om als kring met elkaar te kennis maken. Het was uigewerkt door ouwe baas Wendy. Die kan dat. Dit kring kennismakingsbordspel had alle concepten, ideeën en rare invallen die in volledig braaf-christelijk Nederland de afgelopen 25 jaar zijn uitgedacht. Het had gekleurde kaartjes. Het had kaartjes met karaktereigenschappen die je aan elkaar kon geven. Daar mocht je dan over doorpraten. En weer op reageren. En dan een spontaan net-niet-informeel geintje over maken. En dan allemaal eventjes grinniken. Humor! Het had kaartjes met vragen die je elkaar mocht stellen. En die je dan moest beantwoorden. Maar je mocht het ook zeggen als je een vraag eng vond, want dan hoefde het niet. Het had spelregels die ervoor zorgden dat iedereen af en toe iets over zichzelf moest vertellen. Het had triviale vragen om gewoon wat leuke feitjes te leren en het had hele zware christelijke "welke momenten uit je jeugd waren rot en lig je 's nachts nog steeds wel eens in stilte over te huilen" vragen. Het had uitgeknipte poppetjes met onze eigen hoofden er op waarover we over een omgewerkt ganzebord moesten wandelen met daarop bijbelse plaatjes. Het had een dobbelsteen. Je mocht omwille van de kennismaking de spelregels negeren. Het was fantastisch. Het was hemels. Het had gekleurde kaartjes. Het was het epitoom van christelijke degelijkheid, de belichaming van evangelische-boekhandel-visje-sectie braaf-christelijke liefigheid, het was het kringkennismakingsspel der kringkennismakingsspellen, de alles overtreffende manier om luchtig elkaar te leren kennen in een setting van gemaakte gezelligdheid en neppe vroomheid!

En niet alleen het spel was briljant, de manier waarop het gespeeld werd was nog beter. Met allemaal grapjes tussendoor, maar tegelijkertijd moeilijk kijken bij de lastige vragen. Met constant terugkerende grapjes. Zoals Wendy die alleen maar 1 kon gooien en tijdens het hele spel dan ook niet verder is geweest dan vakje 6 en Alex en Laurens die weigerden aan het spel mee te doen door constant op de vakjes te komen zonder opdracht. Het was statistisch onmogelijk! Want nadat iemand al 6 keer één gegooid heeft is de kans wel HEEL GROOT dat er daarna een 6 komt. Maar dat gebeurde niet! Ongeloofbaar!

WHOEHOE GEKLEURDE KAARTJES EN POPPETJES!

Ook Laurens kwam op enig moment briljant los. "Ja, inderdaad, cynisch past wel bij Alex. 'oeh, er gebeurd iets leuks, dat is stom! GAL! GAL! GAL!'". Huh? Een vakkundige bash? Waar komt deze vandaan? Cynisch over een cynist. Dat is een categorie 4 bash, die jongen heeft potentie. De held. Alex en ik hebben besloten om hem op onze opleiding op te nemen en verwachten nog heel veel van hem.

Goed. Deze hele rant had ik misschien niet op het eind van de avond moeten uitspreken. Want ik mag nu de volgende kring voorbereiden waar ik, omdat we een groep ouwe bazen zijn, in één kring tijd de hele Bijbel gaan samenvatten en doorspitten. Want dat kunnen we. Pinda's.

marinda

  • vr. 18 mei 2018 20:04:35

wat een leuk idee.... misschien hebben jullie het spel op papier?

Plaats een reactie

Iris

  • vr. 18 mei 2018 20:04:35

Jeej, wat zijn we ook een bazen

Plaats een reactie

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:36

Spelling is voor arbeiders. Aangepast

Plaats een reactie

JeeWee

  • vr. 18 mei 2018 20:04:36

1 puntje...

Zoals vanmiddag uitgelegd: "kring kennismakings bordspel" dient een woord te zijn. Kringkennismakingsbordspel dus.

Hee, je bent een ouwe baas of je bent het niet :-P

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Project X kijken en dat soort dingen

Wat een weekend was het weer. Het begon in het Groningsche gehucht Haren, dat aangevallen werd door 1500 domme pubers en een paar relschoppers. Complete plaats is vernield, winkels leeggeplunderd, mensen hebben slachtofferhulp nodig, de 16 jarige Merthe is nog steeds ondergedoken. Nee, hoe graag ik ook zou willen dat mijn feestjes meer bezocht worden, dit is wel een beetje uit de klauwen geëscaleerd.