ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Voorbeeld galabrief voor vrouwen

Herfst. Al enige jaren vindt ik dit de mooiste tijd van het jaar. Waarom? 1 woord 4 letters: gala. Het NSE gala valt altijd rond begin November en dus is de herfst een tijd van roddel, achterklap, onzekerheid, tranen, stelletjes die ontstaan, vrienden die vooral geen stelletje worden, onduidelijkheden, communicatieproblemen maar bovenal: Dinand die zich als een gestoorde nep-koppelaar overal tegenaan bemoeid.

Voor ieder die nooit student is geweest. Rondom een gala is nogal wat etiquette zoals b.v. het schrijven van een blauwe brief met zilveren letters aan een dame, het terug krijgen van een roze brief met gouden letters, op de thee gaan, koekje krijgen als je mee mag en gek genoeg 40 regels omtrent het al dan niet onder of boven haar lopen op een trap afhankelijk van hoe kort het rokje is. Ofzo.

In alle gevallen. Ieder jaar opnieuw merk ik dat jongens de grootst mogelijke moeite hebben om een leuke brief naar een dame te schrijven om haar uit te nodigen voor een gala. Of ze overdoen het met 6 a4tjes zelfgeschreven poëzie, een doos chocola en een levensgrote teddybeer of ze doen te simpel door op een blauw notitieblaadje "gala?" te schrijven en deze op trefavond even door te geven. Ikzelf heb beidde gedaan.

Ehm, hoe dan ook, ik dwaal af als een aluminium kompas zonder tom-tom. Waar ik heen wil. Het is dit jaar schrikkeljaar en dus schrijven dit jaar de vrouwen een brief aan de mannen (andersom dus). Wat betekent dat de voorbeeld gala brief die ik al jaren op deze site heb staan (zoek maar) niet echt van toepassing is. Bij deze dus een voorbeeldbrief voor de dames

Beste <vriend>,
(of kan ik beter waarde zeggen? Ah, nee, te formeel! Of lieve? Nee, dan denkt hij dat er meer achter zit! Of geliefde? Nee, we hebben geen relatie! Hoewel ik dat wil! En toch ook niet! Of wel? Ah, ik hou het wel bij Beste).

Goed, je hebt vast al wel door waar deze brief voor is. Ik zou het leuk vinden om samen met jou naar het gala te gaan!
(Ah, is dit te informeel? Misschien niet statig genoeg. Ok, focus!)
(hmm, misschien moet ik duidelijk maken dat we als vrienden gaan, en niet dat er meer achter zit. Maar daar ben ik zelf ook nog niet uit! Ja, maar voor de zekerheid. Ja, lijkt me goed, duidelijke communicatie!)
Het lijkt me goed om op een ontspannen manier, zonder verdere poespas, naar dit gala te gaan en met z'n tweeën een leuke avond te hebben.
(duidelijk genoeg? Laat ik nog iets meer toevoegen)
Om gewoon als vrienden een gezellige avond te beleven in het bijzijn van anderen.
(hmm, misschien nog even voor de zekerheid)
Het lijkt me geweldig, om op een vriendschappelijke manier, als vrienden dus, zonder verdere poespas, dus dat er een mogelijkheid tot een relatie meespeelt, of zelfs maar de illusie dat die mogelijkheid er is, een avond met elkaar door te brengen, als vrienden.
(overdoe ik het nu?)

<voeg hier nog 2 a4-tjes in over hoe je je een prinsesje voelt en hij een witte prins op een mooi paard is>

Met vriendelijke groet,
(te formeel? misschien liefs? Nee, dan lijkt het weer iets. Groetjes? Ja, dat lijkt me goed)
Groetjes,

<naam>

Doe er je voordeel mee.

Nardoos

  • vr. 18 mei 2018 20:04:30

Als dat geen neuken wordt

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Beperkingen en sociale busreizen

Goed, dit weekend waren we dus met het bestuur van Navigators Enschede weg. Doel: enkele uren lang over onze baard strijken, het beleid afmaken en voor de rest zwemmen, risk spelen, cocktails drinken en chillen als een professional. Kortom, in badjas naar het zwembad lopen om daar op zo'n mat te gaan liggen naar het plafond staren en in slaap vallen.