ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Constitutieborrel zonder melk

Kijk, het zijn van die dingetjes. Constitutieborrels. Elke vereniging die een beetje wat is heeft ze. Als in, de "federatie ter bevordering van het rolvermogen van thumbleweeds" volgende week woensdag en de "stichting ter ondersteuning van geen-grondbezitters" ben ik gisteravond nog langs geweest. Kortom, alles en iedere vereniging heeft zo'n borrel. Nu, wat is een constitutieborrel? Een constitutieborrel is een borrel waar een nieuw bestuur 3 uur lang op een podium, onder perfect gearrangeerde spotlights, gaat staan nederig zijn over hun positie. Ofzo.

Sorry, ik ben de details wat kwijt.

Goed, een wat lange inleiding. Wat ik probeer te zeggen is misschien wel samen te vatten in de navolgende korte zinsnede, waar ik vervolgens nog zo'n 4 alineas over door emmer. Afgelopen woensdag was onze constitutieborrel. Nu hoor ik jullie, het volledige internet, denken "Ja Dinand, vertel ons meer over jullie constitutieborrel! Wat vond je er van?". Nu, één is dat dat precies wat ik momenteel aan het doen bent en twee, ik vond het degelijk, doordacht, Enschedees en bovenal saai. Zo saai als 14 vrijgemaakten beunhazen die een praisedienst organiseren terwijl een klein dozijn pinksterpipo's dat theologisch probeert te verantwoorden. Erg saai probeer ik te zeggen. Denk ik.

Waarom saai? Nou, normaal zijn er een paar leuke onderdelen aan een constitutieborrel: gerotzooi om het gastenboek en de pedelstaf mee te nemen, speeches en melk (want ik hou niet van bier). Nu, daar kan ik kort over zijn, maar dat ga ik natuurlijk niet doen. Allereerst hadden we het gastenboek en de pedelstaf te goed beveiligd. Het gastenboek lag met een staalkabel aan een verwarming vast en er stonden twee mannen bovenop en de pedelstaf was feitelijk een boomstam van 40 kilo die door twee gasten werd vastgehouden. Overkill, niet mee te nemen.

Ook het speechen viel tegen. Wat het is, op het moment dat er een bestuur komt recipiëren, dat wil zeggen dat ze op het podium komen staan zeggen hoe leuk het organiserend bestuur is, dan zegt hun voorzitter een blaatverhaal van 15 minuten en daarna de onze. En in de tussentijd heeft Dinand het recht om te glimlachen terwijl Dinand niet hersendood probeert te gaan door aan wonderbaarlijke landschappen met regenbogen en eenhoorns te denken.

En ten slotte, er was geen melk. Arme Dinand.

Er was wel een leuke opkomst. Het was erg gezellig even te babbelen met onder andere VGST, Alpha, RSK, Student Union, KOSS, NSEde en NSWageningen. Komen leuke contacten uit voort. Student Union, komen jullie vanmiddag nog een sigaartje doen?

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Een dag in het hoge noorden

Man o man, wat een dag was het gister. Ontvoerd. Ik ben niet meer helemaal scherp op de details, maar ik zal pogen een min-of-meer accurate verslaglegging te doen. Het begon allemaal met een groep vrouwen in Leeuwarden die nog geen date hadden voor het aankomende NSE gala. En hoewel een email doorgaans een uitstekend middel is om een dergelijke boodschap over te brengen werd er besloten om een ietwat geforceerde vriendschappelijke borrel te beleggen in het hoofddorp van onze meest noordelijke provincie.