ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Het is weer herfst, de besturingssystemen vallen

Laat ik beginnen met een statement: het is momenteel herfst. Zo. Die zit. Herfst, je weet wel, die tijd van het jaar dat er bladeren van de bomen vallen en er allemaal mensen zijn die ineens lekker willen gaan wan-de-len. En dat er dan van die foto's van gekleurde bladeren op facebook verschijnen. En foto's van mensen die in de bladeren zitten. En foto's van een rijtje mensen die bladeren voor zich uit schoppen. En van die andere mensen die dan close-up foto's gaan maken van paddestoelen enzo. Origineel en mooi allemaal zeg. Ware het niet dat IEDEREEN het momenteel doet.

Jee, freaking, herfst.

Ja de hele wereld is nu mooi kleurrijk. Clowns zijn ook kleurrijk. Nou en.

~ Dinand Mentink

Hoe dan ook. Waar de gemiddelde mens momenteel denkt: "jeej, het is herfst, ik ga lekker wandelen" denkt Dinand "oeh, het is herfst en windows 8 is net uit. Tijd om van besturingssysteem te gaan switchen". Kortom, ik ben afgelopen weekend naar Linux geswitched. Alvast een waarschuwing, mensen die van besturingssysteem switchen, ongeacht welk en waarom hebben de neiging om over niets anders te praten dan dat. Waarom? Nou, het is altijd een heel slecht idee om van besturingssysteem te switchen en dus gaan ze andere mensen overhalen hetzelfde te doen, om zo hun eigen onzekerheid wat de kop in te drukken. Daar gebruiken ze dan ook allemaal nietszeggende statistieken voor. Zo ook ik. Ik ben naar Linux geswitched in plaats van Windows. Want Linux is beter. Linux is zelfs 76% beter. Linux heeft 34% meer processor kernels per vierkante meter en heeft een debt/equity ratio van 3. En niet alleen dat, het is ook nog eens gebruiksvriendelijk, sneller en je gaat langer mee op je accu.

Goed. Genoeg over dit soort dingen. Naast dat het herfst is is het ook weer maandag. Maandag, de dag der dagen. Al sinds 6 uur vannochtend zit ik in de trein om in Enschede te komen en ga uit pure verveling maar stukjes typen. Blugh, ben nu al moe en de rest van de week moet nog komen. Ik hoop maar dat we genoeg koffie in huis hebben.

Morgen hebben we trouwens weer kring. Onze bazen kring. Met eindelijk een keer degelijke studies. Afgelopen keer hebben we in één avond de Bijbel samengevat. Omdat we dat konden. Let wel, niet "omdat het kan", maar "omdat wij dat kunnen". Komende keer heeft Jan Willem voorbereid. We gaan het hebben over "de politieke situatie in het tweestammenrijk ten tijde van de wederopbouw gezien door de ogen van Nehemia en Ezra en de daarbij horende kleine profeten".

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Constitutieborrel zonder melk

Kijk, het zijn van die dingetjes. Constitutieborrels. Elke vereniging die een beetje wat is heeft ze. Als in, de "federatie ter bevordering van het rolvermogen van thumbleweeds" volgende week woensdag en de "stichting ter ondersteuning van geen-grondbezitters" ben ik gisteravond nog langs geweest. Kortom, alles en iedere vereniging heeft zo'n borrel. Nu, wat is een constitutieborrel? Een constitutieborrel is een borrel waar een nieuw bestuur 3 uur lang op een podium, onder perfect gearrangeerde spotlights, gaat staan nederig zijn over hun positie. Ofzo.