ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
Trelde Naes Church
rotterdam
Holland Fintech

Gezellig. Koffie drinken na de dienst

Zo. Het lijkt wel zo te zijn dat Daphne zich laat dopen. Althans, als ik de mededelingen bij baptisten gemeente het trefpunt mag geloven. Dat wil zeggen. Dezelfde mededeling. De afgelopen 8 weken. "Daphne laat zich dopen", vanaf de kansel, in het mededelingenblaadje, bij de koffie, op de beamer, in neonletters bovenop het dak en sinds enige dagen op www punt daphnelaatzichdopen punt nu .

Je zou bijna denken dat ze daar óf nooit dopelingen hebben, óf hopen dat door het heel vaak opnieuw benoemen dat één van de "cool kids" zich laat dopen er ook een paar anderen zijn die net die stap durven maken. Want dan kan je die in één dienst stoppen en dat is lekker efficiënt. Doordompelen die bende. Baptist dat is't.

Voor de rest niet zo veel noemenswaardig te meldden over de dienst. Peet Wijchers spreekt nog steeds enthousiast, lang, gepassioneerd en zonder duidelijke inhoud. Ook dit keer lukte het me niet mijn aandacht erbij te houden. Misschien moet iemand eens tegen hem zeggen dat de helft korter preken en daarbij focussen op 2 of 3 belangrijke dingen er voor gaat zorgen dat zijn verhaal 83% meer impact heeft. Of misschien leest hij mijn blog wel. Meh, allebei erg onwaarschijnlijk.

Na afloop was het weer erg gezellig met ons wat ondefinieerbare groepje "net niet allemaal navigators, net niet jeugdigen waarvan sommigen al dan niet met athletes in action hebben meegedaan en die in soort van dezelfde samenstelling af en toe bij het trefpunt aanwezig zijn, of niet". Zoals gezegd, het is een wat ongedefinieerd groepje. Maar goed. Het was erg gezellig en hebben besloten onszelf uit te nodigen voor taart bij Baukje. Of eigenlijk had Alex zichzelf bij Baukje thuis uitgenodigd (en verwachtte waarschijnlijk een gezellig romantisch moment met z'n 2en) en ben ik zo stom geweest om me ook aan te sluiten. Baukje vond het uiteindelijk wat te veel worden en heeft haar moeder maar taart laten bakken. Nadat ze mij 5 keer vriendelijk verzocht had de niet de hele kerk uit te nodigen. Mag ook nooit wat.

Maar goed, uiteindelijk waren we met slechts 6 personen ook wel in staat een heel huishoden binnestebuiten te keren en daarna op de kop te zetten. Ik vermoed zelfs dat alleen Alex en ik dat ook wel hadden gekund. Kortom, het was erg gezellig bij de familie Stukker.

En kijk mij nou. Ik word saai. Ik heb zojuist een hele alinea lopen bloggen over het koffiedrinken na afloop van kerk met een groepje vrienden. 2 seconden, ga ik even staan huilen in een hoekje. Ik had zoveel idealen en wat is er van terechtgekomen? Ik ben saai en braaf-christelijk geworden. Yugh.

Hoe dan ook. Het is maandag en het is tentamenweek, hoog tijd om me druk te gaan inzetten voor studieontwijkende activiteiten. Moet nog een was doen, mijn kamer schoonmaken, een nieuwe wekker maken, m'n koffiezetapparaat via bluetooth aansluiten op internet, ik wil meer gaan bloggen op mijn website en ik ga mijn email van de afgelopen 4 jaar op kleur sorteren en tags geven hoe ik me erbij voel. Als ik nu nog aan studeren toekom weet ik het ook niet meer. En anders kan ik altijd nog bestuurswerk gaan doen.

Zo. Dingen.

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:35

Je bent zelf je wingman.

Plaats een reactie

Alex

  • vr. 18 mei 2018 20:04:35

Nice. En: natuurlijk was dat romantisch bedoeld! Wat ben jij voor anti-wingman ?

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Het is weer herfst, de besturingssystemen vallen

Laat ik beginnen met een statement: het is momenteel herfst. Zo. Die zit. Herfst, je weet wel, die tijd van het jaar dat er bladeren van de bomen vallen en er allemaal mensen zijn die ineens lekker willen gaan wan-de-len. En dat er dan van die foto's van gekleurde bladeren op facebook verschijnen. En foto's van mensen die in de bladeren zitten. En foto's van een rijtje mensen die bladeren voor zich uit schoppen. En van die andere mensen die dan close-up foto's gaan maken van paddestoelen enzo. Origineel en mooi allemaal zeg. Ware het niet dat IEDEREEN het momenteel doet.