ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Delegeren kan je leren, preek van een zendeling en chillen in een gilletje

Dinsdagavond, trefavond. Ik heb zo veel geleerd. We zouden eerder beginnen en iets sneller door alles heengaan zodat we bij de sluiting van het glazen huis aanwezig konden zijn. En dat heeft mij geleerd dat wij een te lang programma hebben op trefavond. Want zonder enige vorm van stress en met enkel wat stellige opdrachten hier en daar liepen we op het eind van de avond zo'n uur voor op het normale schema. Gewoon een kwestie van duidelijke opdrachten geven.

Alle eerstejaars mannen ruimen de tafels op
Alle tweedejaars mannen zetten de stoelen klaar voor aanbidding en spreker
Wie er dan nog niets te doen heeft gaat, eh, koffiedrinken

Hotseflots.

Spreker was overigens mooi. Iemand van Operatie Mobilisatie sprak. Een typische zendeling preek. "Zending is goed, maar kijk wel uit voor je er heen gaat, want het kan maar zo zijn dat je blijft hangen en nooit meer terug komt". Haha, een grapje, zending is eng, maar als je gaat vind je het stiekem wel leuk en blijf je hangen. Nu was deze spreker natuurlijk een doorgewinterde christen-veteraan die in andere landen kindjes smokkelde en onderwijs gaf aan Bijbels. Of andersom. Hoe dan ook. Het ging over radicaliteit, maar hij zei heel netjes dat dat natuurlijk "een proces is van iedere dag opnieuw" en dat "hij er natuurlijk ook nog lang niet was". Dat was wel heel geruststellend. Dat zo'n ontzettende christen-dude nog zo gewoon is gebleven. En dat merkten we wel want op enige moment sprak hij over "Mozes en Maria", daar moest de zaal wel een beetje om lachen, want dat moet natuurlijk Jozef zijn. Wat een boefje, hij zei Mozes.

Vervolgens legde hij uit hoe mooi hij Ichtus Eindhoven vond. Het is onze concurent, maar toe maar. Hoe ze hn locatie hebben in "de bunker". Zo'n "locatie waar de stank van afgelopen weekend nog hangt, waar de bierkratten nog staan en de gebruikte condooms nog in de hoek liggen". Hij vond het mooi dat Ichthus daartussen mag staan als christelijke vereniging. Dat er ergens in dat pand een deur is waarop staat "Jezus christus, zoon van God, verlosser", met achter die deur de ruimte van Ichthus Eindhoven. Waar de stank van afgelopen weekend nog hangt, de bierkratjes tot het plafond reiken en de gebruikte condooms nog in de hoek liggen.

Om een beetje bij te komen van dit soort schokkende ervaringen hebben we gister als bestuur een avond "chillen in ons gilletje" gehad. Burgerlijk gourmetten, lam op een bank hangen en grapjes maken. Maar wel in ons gilletje. Was een fantastische avond en we moeten allemaal concluderen dat we toe zijn aan ons kerstreces.

Oh, en morgen vergaat de wereld. Gelukkig ben ik veilig. De gilletjes die we als bestuur hebben zijn geschikt voor (en ik quote): "handwas, wasmachine was, stomerij, chemische reiniging, hoge drukspuit, kernreactieve straling (alpha, beta en gamma), kleine en middelgrote projectielen, laserwapens, meteorietinslagen en goddelijke interventie van de nieuwtestamentische soort". Kortom, ik doe morgen dat gilletje aan en hoef me nergens meer zorgen om te maken.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Analyse van christelijke activiteiten, zomerkamp reünie en sigaren

De christelijke subcultuur, ik schrijf er wel vaker analyses over. Zo ook dit keer. Op basis van het zeer beperkte zicht dat ik heb op deze zaken extrapoleer ik met duizelingwekkende stelligheid verstrekkende conclusies. Graag wil ik dit keer iets noteren over een wat mij betreft typisch christelijk fenomeen dat ik zou willen aanduiden met de term "alles is voor iedereen".