ukulele
rugged
campus
joker
Gent

Burgerlijkheid met kerst, jaarafsluiting en groeten

Goed. Een korte notitie aan het begin van de vakantie. Ik ga in de vakantie niks doen. En niet zomaar niets. Ik ga vakkundig niets doen. Ik ga extreem niets doen. Het type niets doen waar je je voor moet inspannen. Ik ga keihard werken aan het nietsdoen! Een blog om het jaar af te sluiten, met een mooie wens van mijn kant. Want dat is mooi.

Goed. Een korte notitie aan het begin van de vakantie. Ik ga in de vakantie niks doen. En niet zomaar niets. Ik ga vakkundig niets doen. Ik ga extreem niets doen. Het type niets doen waar je je voor moet inspannen. Ik ga keihard werken aan het nietsdoen!

Een blog om het jaar af te sluiten, met een mooie wens van mijn kant. Want dat is mooi.

Eerst is daar kerst. Waar ik maar liefst op zo'n 4 locaties lekker ga dineren. Een hele reeks lichaamsvet verhogende, sociaal wenselijke, arbitrair zinvolle bestedingen van prima avonden die ook gebruikt hadden kunnen worden om de nieuwste versie van minecraft te spelen. Of de hobbit te lezen. Of om tot 2 uur in bed te blijven hangen. Een aantal voorbeelden van activiteiten die ik deze vakantie ook ga uitvoeren.

Om de gebruikelijke sleur van "gezellig zijn met kerst" te doorbreken hebben we bij mijn familie dit jaar met kerst een diner met thema. Een idee van oorverdovende stompzinnige burgelijke saaiheid dat in weerga alleen overtroffen wordt door een theekransje met zelfgebakken muffins waar het laatste boek van Godfried de pinda Bomans besproken wordt. Maar goed, leuk, laten we mee doen. Het thema is: de oude grieken. Ik was gelukkig zo helder van geest om te zeggen dat ik wel voor het "gerecht" koffie zou zorgen. Dus dat wordt koffie met ouzo. Veel ouzo. Misschien wel ouzo zonder koffie.

Na kerst is er oud en nieuw. Het jaarlijkse festijn van oliebollen eten, carbid schieten en keihard risk spelen. Zonder missies. Het spel is over zodra er wereldvrede is. Waarbij wereldvrede betekent dat ik de enige overlevende ben.

Hoe dan ook. Ik ga er mee kappen voor dit jaar. Ik houd een korte pauze tot het nieuwe jaar in het produceren van dingen op deze site. Afgezien van het plaatsen van foto's, aangezien ik mijn nieuwe camera degelijk ga inwerken.

Het was dit jaar een mooi jaar. Een jaar met maffe anekdotes, totaal overtrokken vergelijkingen, metaforen met de zeggingskracht van een dood paard en observaties uit de christelijke wereld met de vermoedelijke juistheid van alle teksten op de binnenkant van wc deuren. En bij deze is het jaar gesloten. Deal with it.

Ik wens u allen een mooie kersttijd toe. Geniet van het eten, de gezelligheid, vrienden onder elkaar, muziek enzo. Kijk uit met gladheid op de wegen, vuurwerk en kaarsjes in dennebomen. En wat je ook doet, ga niet op 31 december om 12 uur 's nachts rondrijden in een auto. Dat is dom. Verder wil ik u allen een gezegend nieuwjaar toewensen.

Gezegend, dat is een term die wij, christengekkies, gebruiken om aan te geven dat we hopen dat God er bij is.

Iets dat ik dan stiekem toch wel weer meen.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Delegeren kan je leren, preek van een zendeling en chillen in een gilletje

Dinsdagavond, trefavond. Ik heb zo veel geleerd. We zouden eerder beginnen en iets sneller door alles heengaan zodat we bij de sluiting van het glazen huis aanwezig konden zijn. En dat heeft mij geleerd dat wij een te lang programma hebben op trefavond. Want zonder enige vorm van stress en met enkel wat stellige opdrachten hier en daar liepen we op het eind van de avond zo'n uur voor op het normale schema. Gewoon een kwestie van duidelijke opdrachten geven.