ukulele
rugged
campus
joker
Gent

De Bijbel als intrinsiek inconsistent prutswerk en ziek op bed liggen

Spreken bij StudentAlpha Enschede (een laagdrempelige cursus over het christendom voor en door studenten, red) was wederom gaaf. Heb keihard gelogen en zonder enige vorm van twijfel gezegd dat de Bijbel letterlijk waar is en ik nooit moeite heb in geloof. Dat leek me by far de beste manier om iets zinvols te zeggen over het christendom. Halverwege al was ik vromer dan de paus en zat Marius met glinsterende ogen naar me te kijken, hoe ik als echte geloofsheld zekerheid vindt in degelijke theologie.

Oh nee. Toch niet. Ik ben begonnen met de stelling "De Bijbel is een intrinsiek inconsistent prutswerk dat door faalhazen geschreven is". Waar ik overigens volledig achter sta. Bijbel staat zo vol met fouten als wat. Intrinsieke inconsistenties, ethische tegenstrijdigheden, geschiedkundige onjuistheden. Heb ze allemaal op tafel gegooid, althans, de 40 die ik zo snel kon bedenken. Om na 3 kwartier uit te komen bij de stelling "En dat is waarom ik zeker weet dat Jezus is opgestaan uit de dood". Ja, ergens halverwege heb ik vast een rekenfout gemaakt, maar het was wel de conclusie. Dus dat moet ik nog maar een keer narekenen ofzo.

Nu in ander nieuws. Ik ben ziek. Hele dag al. Heb de griep te pakken. Gelukkig stop ik niet met praten bij een lullig griepje. Momenteel zo'n beginnende ziekte. Keel begint dicht te zitten, moet hoesten, lichte hoofdpijn, koud en warm tegelijk en een prikkelige huid en een donkergroene derrie achter in mijn keel. Kortom, huisgenoten: "code donkergroen". In andere woorden, lieve huisgenoten. zorg dat je uit huis bent, want ik ga de komende dagen lang eindeloos zeuren dat ik verwend wil worden met koek en warme chocolademelk. En dan niet door het te vragen maar door het subassertief af te dwingen. Want ik ben ziek, en dan mag dat.

Neh, niet echt denk ik. Echte mannen gaan niet als ze ziek zijn op bed liggen, chocolademelk drinken en koekjes eten, paracetamols door de vla wegkanen en Enya muziek opzetten. Morgen gewoon weer kleding aan, een paracetamol rauw wegkauwen met een paar koffiebonen, wegspoelen met kokend water en daarna met Rhapsody als achtergrond muziek in slow-motion naar de UT rijden. Rustig aan doen is voor watjes.

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 22:04:35

Graag gedaan ;). Een blog over gisteravond komt nog.

Rob Allaert

  • vr. 18 mei 2018 22:04:35

This had me lolling, luidop dan nog.

"paracetamol rauw wegkauwen met een paar koffiebonen, wegspoelen met kokend water". :-)

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Burgerlijkheid met kerst, jaarafsluiting en groeten

Goed. Een korte notitie aan het begin van de vakantie. Ik ga in de vakantie niks doen. En niet zomaar niets. Ik ga vakkundig niets doen. Ik ga extreem niets doen. Het type niets doen waar je je voor moet inspannen. Ik ga keihard werken aan het nietsdoen! Een blog om het jaar af te sluiten, met een mooie wens van mijn kant. Want dat is mooi.