ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Woordgrappen, Focus, Stelletjes en Dingen

AAAAH. Het is al bijna weer Focusweekend. Het grootste christelijke datingfestijn voor Studenten. Sorry, ik bedoel natuurlijk een weekend vol geestelijke uitdaging en persoonlijke diepgang waar ieder jaar vele studenten in alle vroomheid voornamelijk bezig zijn met Bijbelstudie. Ok ok, dat laatste is misschien wel het meest reeël, maar laten we eerlijk zijn, er lopen leuke mensen rond op Focus. En daar is niets mis mee.

Maar voordat het tijd voor Focus is eerst trefavond. Het was een bewogen avond. Aan de ene kant was er de mededeling dat Eline stopte met bestuur, aan de andere kant was er de mogelijkheid voor de vier overige bestuurders om te delen waar ze de komende tijd enthousiast over zijn. Aan de ene kant was er een spreker die een vrij standaar christelijk verhaal hield, aan de andere kant was er een Amerikaanse cheerleader die op het podium haar getuigenis gaf. En een dame uit Hong-Kong die maar bleef benadrukken dat ze geen geld had, maar God voor haar zorgde. Ja, geen geld hebben, dat kennen we, studenten, weet je. Maar goed, hoewel mijn eerste reactie ongeveer was "Meh, goedkoop, geloof in God en alles komt ten diepste goed" moet ik toegeven "het heeft misschien de diepgang van printpapier, maar stiekem geloof ik wel dat het waar is". Wat ik natuurlijk weer niet hardop zeg, want hé, ik probeer te doen overkomen dat ik over dingen nadenk, enzo.

Kijk, het zat zo, de spreker die werkt bij jeugd met een opdracht en hij had een aantal van zijn studentes meegenomen. Leuke dames overig. Ehm, waar had ik het ook weer over? Oh ja, studentes meegenomen. Die momenteel werkzaam waren in de rosse buurt in Amsterdam bij een organisatie die alleen al vorig jaar 50 dames uit de prostitutie heeft kunnen begeleiden. Waarop iemand naast mij schamper opmerkte "Ja en die werken nu tegen minimumloon bij McDonalds". huh huh. Maar serieus, dat is niet iets om om te lachen. (McDonalds).

Na voorgaande opmerkingen weet ik overigens zeker dat ik weer gecencureerd ga worden bij de grootste christelijke internetaanbieders.

Hoe dan ook. Graag nog uw aandacht voor het volgende rijtje slechte woordgrappen.

Hoe noemt men een vervoersmiddel voor Dinand en Albert: Assessorpaard. En wat nu als ze eten maken: Assessortaart. En deze heel hard opeten: Assessorvraat. Wat heeft Dinand op z'n gezicht zitten: Assessorbaard. Wat gebeurd er als ze eindelijk  iets doen: Een Assessordaad. En wat nu als iemand ons niet mag? Assessorhaat. Maar gelukkig hebben we wel iets aan ze: Assessorbaat. Enzovoorts.

Sluit ik af met de overdenking dat ik zin heb in Focus komend weekend en me afvraag of Alex het overleeft. Want yugh, grote groepen brave christenen die dingen zeggen en gevoelens hebben. Sterkte gast.

Alex

  • vr. 18 mei 2018 20:04:35

Gee-ste-lij-ke GROEIII... ^^

Sterke opmerking trouwens over die McDonalds.

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Blauwe maandag en koffertjes

Het schijnt vandaag de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Alle goede voornemens zijn mislukt, het sneeuwt en dus staat iedereen in de file of vast op kleine stationetjes, het is koud, winter, je bent verkouden, je bent aangekomen van afgelopen kerst, het geld is op. Alles zit tegen. Zo ongeveer zal de gemiddelde Nederlander nu denken.