cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

Abdicatie, Kring en Absurdistisch over de hel spreken

Zo, afgelopen maandag heeft Hare Majesteit haar abdicatie aangekondigt. Leuk dacht Dinand, schrijfvoer, hier kan ik vast enige leuke dingen over noteren. Maar helaas, want Nederland heeft Twitter en letterlijk ALLE mogelijke grappen zijn al gemaakt, alle overdenkingen al gedaan en alles wat enigzins relevant is dat is al gezegd. De Twitter servers moeten roodgloeiend gestaan hebben van alle "Ik Willem" grappen, de "Wat een Koning!" opmerkingen en alle "Hoezee Hoezee Hoezee's". Bleugh.

Als in, serieus, toen na het ontzettend mooie spreken van Hare Majesteit en na het ontzettend zuunige "als het maar niet te duur is" verhaal van onze kille Minister President een nieuwslezeres in beeld kwam die meldde dat ze de rest van de avond het nieuws zouden gaan brengen wist ik wel hoe laat het was. Zo ongeveer 7:05. En in metaforische zin: de rest van de avond gaan allemaal BN'ers hierop reageren en lopen speculeren over zinloze zaken als "welke hoed zou ze op doen?".

Dat daargelaten.

Gisteravond hadden we weer kring. En dat was een tikkeltje vreemd en absurdistisch gister. Bennie kreeg bij gebrek aan een auto een telefoonboek om te scheuren, met dank aan JW voor de fantastische woordgrap. Vivianne was om onduidelijke redenen telkens onder het rokje van een Josje barbiepop aan het kijken. Waarschijnlijk een stuk onzekerheid over het mooie achterwerk van de competitie. Meid, je hoeft niet bang te zijn voor de competitie van Josje. Want ze is toch wel mooier. Vervolgens sprak Wendy nog over de schrikverhalen van OpenDoors als goede literatuur voor het slapengaan.

En toen dit alles nog niet vreemd genoeg was deed iemand de nondejus-waarom-heb-ik-dat-nog-niet-bedacht ontdekking dat dit jaar de Kleinkunstavond op valentijnsdag valt. Wow, dat gaat belachelijk interessant worden. Oh, en de rest van de avond hebben we een degelijke studie naar de hel gedaan. Want, jeej, christelijke praatgroepjes die lief met thee over dingen nadenken.

Al met al ben ik blij dat het nu de volgende ochtend is. Het regent, wat altijd heerlijk is als ik binnen zit. Ik heb wat regengeluiden opgezet samen met het kitscherige gezang van Celtic Woman. En koffie. Heerlijk.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Focus, tradities, schijnheiligheid, relaties, maskertjes, ministry, blouses, koffie en dingen

Laten we beginnen. U kent het procédé. Er is een christelijk event geweest waar Dinand aanwezig was, in dit geval het Focusweekend van Navigators studentenvereniging, en achteraf noteer ik enige van de typische opvallendheden van dit christelijk blousjes-aan-en-koffie-drinken evenement. Zoals altijd had ik me degelijk voorbereid, m'n baard stond er mooi bij, naar de kapper geweest, sigaren mee, alsmede een heupflacon (met priklimonade uiteraard, want alcohol was niet toegestaan), ik heb geoefend op m'n lieve glimlach en heilig bedachtzame blik want die zijn onmisbaar op zo'n event.