cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

Studentje pesten

Ik dacht dat ik mijn jaarlijkse UT-rant gehad had. Maar ik vermoed dat ze er dit jaar twee gaan krijgen. Want alle galemiezen op een gefrituurde pandabeer met ketchup en mayo en goede spezerijen nog aan toe, dat klinkt als een lekker gerecht. En ik heb te horen gekregen dat mijn tentamen niet telt! Bureaucratie ten top, ik heb me niet ingeschreven voor dat tentamen. En daar zijn consequenties aan verbonden. Stom van me natuurlijk.

De reden voor de strenge regels rondom inschrijving is vrij eenvoudig. De UT wil dat studenten bewust nadenken over de vakken die ze volgen en de tentamens die ze maken, dat ze een planning hebben en over het algemeen genomen goede studenten zijn. Point taken. Dus, toen ik aan het begin van mijn master al mijn vakken uitzocht en een planning voor 3 jaar maakte was ik braaf bezig. Ik had afgelopen zomer zonder problemen 3 jaar aan tentamens kunnen inschrijven. Maar goed, dat dat 3 jaar vantevoren niet kan lijkt me redelijk. September 2012, laat ik mij inschrijven voor al mijn tentamens komend jaar. Oh, dat kan nog niet, raar natuurlijk dat een universiteit die wil dat studenten een planning maken het niet mogelijk maakt om die planning gewoon even in osiris te knallen. Maar goed, ik zal me begin van het kwartiel wel inschrijven.

Begin van het kwartiel. Hmm, het is niet mogelijk me in te schrijven voor het tentamen. Nou ja, komt verderop dit kwartiel wel. Laat ik nu dan ook eerlijk zijn, verderop tijdens het kwartiel ben ik het vergeten. Wat blijkt? Je moet je inschrijven tussen 40 en 14 dagen voor een tentamen! Dt is dus de afgelopen twee kwartielen (vorig jaar was het nog mogelijk aan het begin van het kwartiel in te schrijven, red) gewoon goed gegaan, vraag me niet hoe, maar dit keer is het er tussendoor geschoten. Dus nadat ik verdorie voor 3 jaar een studieplanning heb, nu al kan zeggen welke vakken ik volgend jaar in het derde kwartiel ga doen, al weet welke boeken ik moet hebben, nadat ik verdorie al 3 keer geprobeerd heb me in te schrijven voor het tentamen is het er uiteindelijk tussendoor geschoten en moet ik volledig nutteloos volgend kwartiel een herkansing maken. Terecht, maar het mist natuurlijk aan alle kanten zijn doel. Dit is niet stimuleren van luie studenten, dit is pesten van studenten die alles op orde hebben.

Aan de UT: Jullie zijn een stel pinda's. De betere docenten verdwijnen langzaam naar andere universiteiten, studies worden leerfabrieken, het activisme wordt de nek omgedraaid met het Twents onderwijsmodel, en er worden lucratieve buitenlandse studenten binnengehaald, want dat levert geld op. Blugh. Ik ben een getalenteerde, actieve student die z'n zaken op orde heeft, vraag maar na aan de betere docenten die ik gehad heb (die kennen me) of m'n studiebegeleider. En nu moet ik verdorie, voor niets meer dan bureaucratisch geneuzel volgend kwartiel een tentamen nog een keer maken. Dit is stomweg studentje pesten. Ontplof.

Maak het alsjeblieft gewoon mogelijk om aan het begin van het jaar, of desnoods aan het begin van het kwartiel in te schrijven voor tentamens. Studenten zijn dan toch bezig om boeken te bestellen en alles in de agenda te zetten, is een ideaal moment. Tussen 40 en 14 dagen voor een tentamen inschrijven? Onlogisch, onnodig, onhandig.

In ander nieuws, om dit geheel wat luchtig af te sluiten. Mijn tablet, een goedkoop chinees ding, heeft door het toilet gespoeld worden overleefd. Na een nacht op de verwarming in een zak rijst gelegen te hebben (die ik na afloop weggegooid heb wegens: jakkes) werkte hij weer als normaal. Hij ruikt nog wel wat vreemd.

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:35

Dat zou heel goed kunnen.

Plaats een reactie

Rick Hindriks

  • vr. 18 mei 2018 20:04:35

Misschien heeft er iets mee te maken dat de UT sinds vorig kwartiel niet meer mailt wanneer de opening/sluiting van de inschrijvingen zijn?

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Abdicatie, Kring en Absurdistisch over de hel spreken

Zo, afgelopen maandag heeft Hare Majesteit haar abdicatie aangekondigt. Leuk dacht Dinand, schrijfvoer, hier kan ik vast enige leuke dingen over noteren. Maar helaas, want Nederland heeft Twitter en letterlijk ALLE mogelijke grappen zijn al gemaakt, alle overdenkingen al gedaan en alles wat enigzins relevant is dat is al gezegd. De Twitter servers moeten roodgloeiend gestaan hebben van alle "Ik Willem" grappen, de "Wat een Koning!" opmerkingen en alle "Hoezee Hoezee Hoezee's". Bleugh.