ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Broeder narrigheid

Een dagboek stukje in de categorie, deze week was veel te leuk om me bezig te houden met triviale dingen als het schrijven van stukjes op internet. Tja. Oh ja, het was broederweek. Dat betekent dat alle 4 christelijke studentenverenigingen uit Enschede uit hun eigen hoekje komen dan met elkaar in een ander hoekje gaan zitten.

Allereerst was er een broederkring. Onze bazenkring was gekoppeld aan een mooi clubje van Alpha. Het beloofde een mooie avond te worden. Totdat we op enig moment de vraag ontvingen of we zomaar een half uur later konden beginnen. Tuurlijk, zo flexibel zijn we wel:

Hoewel we in apologetische, misschien bijna pragmatische zin uiteraard kunnen leven met een verplaatsing van 30 minuten zijn we in meer dogmatische zin uiteraard tegen. Edoch, dat lijkt ons voor nu niet relevant.

Goed, over de kring zelf. De kringleidster werd geleverd door Alpha en was een leuke jongedame van het type "Hoezo een Bijbeltekst lezen? Ik word gewoon persoonlijk". Maar goed, dat soort meer voorkeurs-verschillen in kring daargelaten vond ik het een waardevolle avond. Het is waardevol om te zien hoe we, ondanks dat we van zulke verschillende verenigingen komen elkaar toch altijd weer vinden in die ene kern die ons samenbind: we vinden allemaal MBO'ers dom. Ja, sorry, kan er niets aan doen, dat bleek die avond de conclusie. Ok, niet echt natuurlijk, we hadden het over de kloof tussen opgeleid en niet opgeleid en wat we daar aan konden doen. En met alle universitaire studenten bij elkaar kwamen we niet verder dan: "Elkaar leren kennen en hier bewust van zijn". Heb het zojuist op een tegeltje geschreven.

Nog enige quotes die uit z'n verband getrokken zouden kunnen worden.

Jan Willem

Ik heb toch moeite om deze tekst verder toe te passen

Marijke

Oh, dus de essentie snap je wel.

(au)

Marijke

Het kan natuurlijk zijn dat ik dit verkeerd interpreteer

Dinand

Dat lijkt me zeer waarschijnlijk inderdaad.

Hoe dan ook. Broederkleinkunstavond. Ik was weer de slotact. Door Mel aangekondigd als "de klapper van de avond". Shit! De druk! De avond bestond voor het overgrote deel uit aantekeningen maken van alle grappige gebeurtenissen zodat ik in mijn eigen stukje narrigheid die grappen kon herhalen voor nog meer punten. Resultaat: tevreden publiek. Was zelf tevreden, niet eens zozeer door de reactie uit het publiek alswel door het feit dat ik intens stond te genieten tijdens mijn "ik-sta-met-een-narre-kap-op-en-zeg-stuff" trucje. Echt, intens genieten. Wat het zoveel makkelijker maakte om net even die ene pauze te nemen voor een flauwe woordspeling, of nog net even een lelijke bek te trekken voor ik een lelijke grap maakte. Heerlijk. Tevreden.

Oh, en het was valentijnsdag, en we zitten in een stad met voornamelijk technische mannen. Dat gaf aardig wat materiaal.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Braafchristelijke analyses en bijbelse inspiratie shizzle

Er zal wederom een blog met braafchristelijke grapjes en veelvoorkomende maffe christelijke gedachten volgen. Waarom? Vrijdag hele dag met bestuur in één kamer zitten conclaaf houden om na te denken over onze opvolgers. Dus: inspiratie. Eind van de dag kwam er van het vele nadenken witte stoom uit onze oren. Wat gezien het nieuws van vandaag (de Paus treed af, red) een behoorlijk toeval was. Of was het toeval? Was het geen ... LEIDING?