cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

Lief vriendje zijn

Kijk, een relatie hebben is helemaal niet zo ingewikkeld. Soms moet je gewoon iets liefs doen voor je vriendin. En dat moet je niet te pas en te onpas doen als er niets aan de hand is, want dat schept incorrecte verwachtingen als er keer wel goede redenen zijn om lief te doen. Nee, daarmee wacht je op strategische momenten, om zo de hoeveelheid dat je in totaal lief moet doen te minimaliseren.

Bijvoorbeeld. Afgelopen week is Daphne verhuist, dat is veel werk en na zo'n week is ze moe. Dus, wat doe je als vriendje? Je haalt wat wijn, toastjes en zo'n zoetsappige romantische film in huis. Want als ze dan 's avonds langskomt dan kan ze ook gewoon neerploffen en genieten. Want, dat doe je als goed vriendje. Niet dat ik romantisch doen met wijn, toastjes en van die huilie-huilie-chocolade films kan waarderen. Maar soms heb je dat gewoon over.

8 uur 's avonds, Daphne belt, "Ik zie het toch niet zitten om nog naar Enschede te komen, kan je hier langskomen?". Tuurlijk. Goed vriendje. Toastjes en film ingepakt en op de trein gestapt. En wat blijkt nu? Het was gewoon een verkapte poging om mij aan het werk te zetten. Zaterdag moesten er schroeven in het bed gedraaid, planken opgehangen, gordijnen gemaakt, een gitaar aan de muur, wasmachine repareren. Nou ja, vriendje helpt wel.

Nou ja goed. Eigenlijk nog veel beter. Ik kan lief doen en tegelijkertijd met een klopboor wat gaten in een muur jagen. Want soms moet dat gewoon als jongeman. Met een zware powertool met zo'n lang snoer er aan dat veel herrie maakt een object bewerken. Een klopboor, zo'n trilplaat, een decoupeerzaag, maakt niet uit. Soms is het gewoon nodig om even met een stuk zwaar machinerie aan de slag te zijn.

Hoe dan ook. Zondag een nieuwe kerk uitgeprobeerd in Leiden. Was een Engelsman die daar sprak. Knetters, degelijk verhaal, niet wat je verwacht in een evangelische gemeente. En dan met Engelse taal en humor. Traantje weggepinkt. Ging over Nehemia, kwamen nog een paar goede ideeën voorbij als praktische verwerkingsvorm

Nehemia bad

Hoor, onze God, hoe wij worden veracht! Laat hun hoon op hun eigen hoofd neerkomen. Voer hen weg in ballingschap, geef hen prijs aan plunderaars.

Misschien kunnen wij voor onze baas ook wel bidden: "Geef dat hij word ontvoerd. En dat dan niemand het losgeld betaald".

Of iets anders. In Lucas 9 doen een paar discipelen het voorstel om vuur uit de Hemel af te roepen omdat Jezus ergens niet welkom was. Lijkt me ontzettend praktisch om dat te doen de eerstvolgende keer dat ze me proberen te ontvoeren.

Nou ja, dat soort dingen dus.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Het was weer zo'n avond

Soms heb je van die avonden. Grappig genoeg een ontzettend nutteloze uitspraak, want een avond heb je elke avond. Het zit dan ook vooral in de geïmpliceerde toon van deze zin dat de ware betekenis zit. Gister was zo'n avond. Nog zo'n nietszeggende uitspraak, want gister was er altijd een avond. Het moge iedereen duidelijk zijn dat voorgaande verhandeling probeert te zeggen dat er gister enige noemenswaardige zaken voorgevallen zijn en Dinand er iets over gaat schrijven. Wat op zich ook weer niets zegt. Goed, ik ga ophouden met het schrijven over tekst en subtext want ik krijg hoofdpijn.