ukulele
cowboy
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
blue-monster
2018-05-07 WA0000-square

Reünie dingen en studentenleven in Berlijn

Vanavond hebben we reünie van StudentAlpa vorig jaar. De cursus voor studenten door studenten als introductie op het christendom liep toen zo goed, dat we nog steeds contact hebben en nog een keer afgesproken hebben. StudentAlpha loopt zo goed omdat we niet alleen zeggen dat het een laagdrempelige cursus is maar dat het ook opgezet wordt door christenen die durfen twijfelen en geen moeite hebben om eerlijk te zijn. Ik vind dat zelf ook een veel mooiere benadering dan een hoop clichés opdreunen die niet doorleefd zijn.

Nou ja. vanavond die reünie dus. Heb zelf alle intentie om een degelijke bijbel en een handvol flyers mee te nemen.

Tja. En we hebben het echt over van alles gehad. Het grootste deel van de groep is momenteel druk bezig met een baan, vriendin en hypotheek gevonden hebben. Blugh. Burgers. Saai. Een enkeling is nog écht student en vermaakt zich daar prima. Wel waren we het er over eens dat PhD studenten saai zijn en geen leven hebben. Totdat iemand vermeldde dat hij eraan denkt om te gaan promoveren. Oeps.

Verder zijn we door alle voor en nadelen van mantelpakjes heen gegaan. Volgens een aanwezige grafische dude (studeerd IO enzo) was een mantelpakje "Zo iemand die tegen een tapijt aan is gelopen". Verder heb ik op enig moment de "mobiel test" voor geschikte broeken gedefinieerd. "Een broek is geschikt voor gebruik dan, en alleen dan, wanneer het mogelijk is gelijktijdig hand en mobiel in de broekzak te hebben". En het is zo. Want jeej hoe iritant is het als je je mobiel uit je broekzak probeert te halen en er niet goed bijkan.

Ehm. Voor de rest hebben we bijgekletst over verre vakantie en gave avonturen op reis. Genieten van het studenten leven. En dat soort dingen. Er aan terugdenkend ben ik nog steeds enthousiast, dus laat ik dat hieronder delen.

Momenteel doe ik bestuur bij NSE, functie extern, waar ik met volle teugen van geniet. Ik mag borrelen, lobby'en, sprekers regelen en algemeen bestuurslid zijn. Daarnaast doe ik deels een financiële studie met allemaal andere balletjes (Type: VVD bal maar dan met linkse idealen) waar ik intens van geniet. Heerlijk om bij de koffietafel te staan en de laatste faalacties op het gebied van risicobeheersing uit de krant af te branden. Daarnaast doe ik dingen met een eigen bedrijfje (ik ontwerp dingen en bouw websites) waar ik teveel opdrachten binnenkrijg om aan te kunnen en dus hier en daar iets laat schieten. Tussendoor doe ik random dingen waar ik zin in heb, want, he, student. Er zullen mensen zijn die zeggen dat dit een te drukke planning is. En dat is het ook. Maar na de zomer gaat dat minder worden (want bestuur afgelopen) en tot die tijd ga ik er intens van blijven genieten.

Oh. Ik heb het plan opgevat om binnenkort een weekend goedkoop naar Berlijn te gaan. Wie doet er mee?

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Chaos, wanorde en paniek

Zo. Deze week was hectisch en chaotisch en dusalszodanig zal dit stukje dagboek dat ook, hee kijk een vlinder. Deze week waren er voor Dinand wat veel activiteiten en dat versterkt mijn chaotische kant in zoverre mate dat. Ehm. Ja. Tikkeltje chaotisch na deze week dus. Ik ben zo blij dat het volgende week rustiger is dat mijn sok er van af valt. Hoe dan ook. Om dan, na deze week zonder stukjes dagboek, toch een paar korte notities te doen. Ik zou graag willen beginnen met enige (volstrekt waarheidsgetrouwe) quotes uit de algemene vergadering.