ukulele
rugged
campus
joker
Gent

Dat zal "ze" leren

Af en toe zijn er van die sociale verschijnselen die me zo ontzettend opvallen dat ik het niet kan laten om er iets over te schrijven. Dit keer is dat het verschijnsel "mensen", waar ik graag wat woorden vuil aan zou willen maken. Al enige tijd denk ik na om hier iets over te schrijven, maar afgelopen bestuursweekend viel het me extra op, een mooie gelegenheid dus. Er waren daar wat mensen die op een vreemde manier over anderen spraken, het is interessant om daar wat over op te merken.

Het gaat hier om een verschijnsel dat ik met name binnen christelijke groepen tegenkom, maar dat is omdat ik mij daar het meest begeef. En het is ongeveer dit: iedere keer als er een kritische persoonlijke noot naar één of meerdere personen uitgesproken moet worden word daarvoor de term "mensen" gebruikt. Ik zal een paar voorbeelden geven:

  • Pim heeft het idee dat Frits te vaak alcohol drinkt en spreekt dus tijdens een bijeenkomst uit "dat mensen misschien minder alcohol moeten gaan drinken".
  • Ida heeft het idee dat Pim te veroordelend is en benoemd dus tijdens dezelfde bijeeenkomst "dat mensen niet zo moeten veroordelen".

Goed, u snapt hem wel denk ik. Dit verschijnsel komt zo belachelijk vaak voor dat je er van moet huilen. Tijdens willekeurig welke vergadering, meeting of wat dan ook word er over anderen gesproken als "mensen".

Kortom, laat ik dan uiteindelijk maar concreet worden. Ik denk dat "mensen binnen kerken in Nederland meer moeten uitspreken wat ze bedoelen". Dat zal "ze" leren.

Ten slotte, ik ga dit blijven zeggen, mijn kring is fantastisch. Gister hadden we een bijbelstudie getiteld "de moraal in perspectief van de bergrede en tora", maar omdat dat an sich nog niet bazig genoeg is had Jan-Willem er een totaal zondagschool-style speurtocht van gemaakt. Puntkomma analyse doen terwijl we bezig zijn met puzzels oplossen. Kijk, wij kunnen dingen.

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 22:04:34

Lezers van deze blog. Dat is zo pak em beet west-europa en alle christenen binnen Nederland.

Het gebeurd vaak genoeg om te spreken van een algemeen falen. Ikzelf ben er onderhand allergisch voor en zal dus naam/rugnummers gaan noemen.

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 22:04:34

;)

Noted. Ik zal in het vervolg naam en rugnummer noemen. Doorgaans is dat overigens niet wat mij kwalijk genomen wordt.

Michael

  • vr. 18 mei 2018 22:04:34

Ja Dinand... Voor wie was dit bedoeld?

JeeWee

  • vr. 18 mei 2018 22:04:34

Volgens mij zeggen mensen die dat doen dat mensen dat doen...

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Toekomstdromen

Tijd voor een serieus stuk. Om een keer uit te schrijven op welke manier ik de afgelopen tijd van gedachten aan het veranderen ben. Er is ooit een tijd geweest, enkele jaren geleden dat ik "echt christelijk" wilde leven. Waarmee ik bedoelde (onbewust) dat ik werk zou hebben in één of andere christelijke organisatie. Of tenminste bij een non-profit-wereldverbeteringsclub. Want ja, als je zo'n oprechte christen bent dan wil je iets doen met je leven wat goed is, ofzo. En dat kan natuurlijk alleen bij een christelijke organisatie. Dat was zo'n beetje mijn gedachtegang.