Sandsculpture Eden Robots
rotterdam
IMG-20221211-WA0008
ukulele
cowboy

Liveblog: Lenteweekend der NSE

Na het best grote succes dat mijn dagelijkse blog van het Navigators zomerkamp was (Link: Zomerkamp dag 1) leek het mij waardevol om nog een stapje verder te gaan. Net als alle grote kranten, blogs en newsfeeds nu ook op mijn eigen onbescheiden webstekje: de liveblog!

Na het best grote succes dat mijn dagelijkse blog van het Navigators zomerkamp was (Link: Zomerkamp dag 1) leek het mij waardevol om nog een stapje verder te gaan. Net als alle grote kranten, blogs en newsfeeds nu ook op mijn eigen onbescheiden webstekje: de liveblog! Op het weekend zal ik op deze pagina af en toe een update plaatsen, om op die manier (1) iedereen jaloers te maken op het leuke Navigators Enschede lenteweekend (2) mijzelf tijdens het weekend een paar rustmomenten te gunnen door gewoon wat grappen te schrijven, beviel me tijdens zomerkamp ook wel en (3) door deze liveblog duizendmiljoen bezoekers op mijn site te krijgen.

Om meer artistieke redenen heb ik er voor gekozen om de liveblog op chronologische volgorde te zetten en niet op a-chronologische vologorde zoals bij liveblogs gebruikelijk is.

Vrijdag

11:42 Liveblog aangemaakt. Moet eigenlijk leren voor mijn tentamen Risk Management straks. Soggen als professional. Zin in het weekend overigens.

14:00 Liveblog is zojuist automatisch online gegaan, ik ben op dit moment mijn tentamen Risk Management aan het maken.

17:24 Tentamen klaar. Ging wel oké. Goed genoeg. Matig. Slecht eigenlijk. Niet meer aan terugdenken. Doen alsof er niets gebeurd is. Welk tentamen? Ik ga een bammetje eten en dan onderweg naar het weekend, zin in!

18:30 Roeland tegengekomen in de trein. Samen bezig met een expliciete ex-catedra exegese van exodus.

21:00 Aangekomen. Waren nog 3 pannenkoeken over, kaas tussengedaan, in de magnetron, ingewikkeld in aluminium folie. Klaar voor de speurtoch.

21:34 Begin speurtocht. U kent het procédé: een hele lange wandeling met tussendoor opdrachten. Daarnaast andere groepjes waarvan objecten gestolen mogen worden. We hebben om strategische redenen een enkele pols ontwricht. Oeps.

01:09 Aankomst. Ik verwacht zo kampvuur. Met romantische gitaar-scenes en veel semi-opvallend heen en weer geschuif op bankjes. Word in ieder geval knus.

03:04 Geen kampvuur vanavond? Ah. Maar wel gezelligheid alom. Nou ja, tijd om te slapen. Slaapzaal met snurkende mannen, zoals altijd.

Zaterdag

09:16 De maaltijd zou om 08:45 beginnen, dus ik ben ruim op tijd. Heerlijk kop koffie. Wat een vrolijkheid op de vroege morgen overigens! Valt op.

09:45 Chille tijd. Voor iedereen tijd om te douchen (regel #1 uit conferentiehandboek voor dummy's), of om nog even te wachten tot vlak voor de ochtendsamenkomst (regel #2 uit aangepast conferentiehandboek voor professionals).

10:34 Chille tijd is geweest. Zoals altijd zijn de personen die even een moment voor zichzelf nemen in te delen (want je kan alles indelen): de bijbelstudienerds zitten aan een tafel moeilijk te kijken, de alto hipster christenen zitten in kleermakerszit in de zon met een instagram filter over de wereld heen te lezen en de cool guys spelen voetbal. U kent het.

12:47 Zojuist inhoudelijk programma gehad. In semi-random ingedeelde groepjes (maar altijd met die ene jongedame die je leuk vind) doorspreken over vragen als "wie is Jezus voor jóú?". En dan moeilijk kijken, heel vaak hmm zeggen en knikken. Nou ja, lach er maar om, ik sta er wel achter.  Oh en nog zo'n dingetje dat opvalt vandaag, een christelijke frase: "Met God bezig zijn". Ik hoor dat wel zo belachelijk vaak. Wat betekent feitelijk, "met God bezig zijn"? Net als met een auto bezig zijn? De startkabels vervangen? Of bezig zijn met je kamer, nieuw behang ophangen ofzo? Goed, dat viel me op. Nu lunch.

17:14 Middagspel, gebruikelijk op weekend. Leuk opgezet. Met een groep studenten gek doen in het centrum van een klein en druk stadje. Iedere fronsende wenkbrouw in onze richting konden we beantwoorden met "geeft niets, we zijn studenten", wat werd beantwoord met "oh in orde, ga je gang". Spel was een aangepaste versie van het welbekende smokkelspel. Maar dan in dit geval inclusief rovers, plunderaars, bewakers en communicatie dudes. Ik was communicatie dude met portofoon. Tactiek van Steven en Dinand: ergens samen gaan zitten met een ijsje, van daar uit alle opdrachten geven en met de portofoons verder alle andere communicatie onmogelijk maken door het Super Mario deuntje constant uit te zenden. IJsje was lekker.

02:44 Kampvuur. Dingen. Gek genoeg waren alle kampvuur pouletjes (de weddenschappen op wie met wie 2 aan 2 wegloopt voor een intiem gesprek in meer vertrouwelijke setting) bij voorbaat gedoemd om te mislukken. Er zijn helemaal geen kampvuur taferelen geweest. Geen onopvallend heen en weer geschuivel, geen "hé kijk mij ik speel gitaar" momenten. Nou ja, behalve die van de gebroeders van der Meer, en die waren wat dat betreft niet heel succesvol. Oh, nog wel een dingetje. Ik heb me jaren bij NSE ingespannen voor dingen, kringleider, nestor, bestuur, externe dingen. En wat is verdorie dat wat ik achterlaat? Er waren gister 10tallen die voor het eerst een sigaar hebben geprobeerd omdat ik een doosje liet rondgaan. Dat is wat ik achterlaat. Oeps.

Zondag

10:23 Ontbijt. Met watergevecht. En gerotzooi met badeenden. Iedereen is moe, bij sommige resulterend in iritatie en traagheid, bij anderen waaronder Dinand in extra actief worden. Zo wat moet ik net vervelend zijn geweest.

12:30 Ben er zojuist achter gekomen dat mijn horloge stil staat, batterij is op. Zometeen al weer opruimen en afbreken, over paar uur al weer terug.

12:30 Onderweg terug, weekend was erg goed. Sfeer was chill en ontspannen. Oprecht gesproken. Dingen. Nu in de trein terug. Horloge nog steeds stuk.

20:24 Onderhand terug in Enschede. Patat gegeten na afloop, zoals het hoort. Nu in badjas een boek lezen, ukulele spelen en een kater hebben. Het was goed mooi.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Dat zal "ze" leren

Af en toe zijn er van die sociale verschijnselen die me zo ontzettend opvallen dat ik het niet kan laten om er iets over te schrijven. Dit keer is dat het verschijnsel "mensen", waar ik graag wat woorden vuil aan zou willen maken. Al enige tijd denk ik na om hier iets over te schrijven, maar afgelopen bestuursweekend viel het me extra op, een mooie gelegenheid dus. Er waren daar wat mensen die op een vreemde manier over anderen spraken, het is interessant om daar wat over op te merken.