ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
Trelde Naes Church
rotterdam
Holland Fintech

Levenskunst: de drie bazen in Berlijn

Het is mogelijk van leven een kunst te maken. Althans, dat moet zo zijn, er worden immers boeken over geschreven met titels als "Levenskunst" of blogs met namen als "Den kunst des levens in de Gereformeerde traditie". Ok, dat laatste heb ik verzonnen. Maar een term als "christelijke levenkunst" hoor ik zo af en toe vallen. Daar zijn dan thema avonden over enzo.

En ik denk dat dat belangrijk is. Als je van het leven een kunst wilt maken moet je daar over schrijven. Of boeken kopen die anderen daar over geschreven hebben. En daar dan conferenties over organiseren en lezingen en seminars. Laten we vooral ook praatgroepjes oprichten om te spreken over "christelijke levenskunst" of daar thema avonden over organiseren.

Een mooi moment om een avond te organiseren over levenskunst is denk ik het weekend van 31 Mei. Want tijdens dat weekend zit ik samen met Alex en Laurens in Berlijn om daar gek te doen. Een paar dingen die op het voorlopige programma staan:

 • In pak naar een fancy nightclub om daar Martini te drinken en tegen een willekeurige blondine een verhaal te houden waar niets van klopt. Mijn verhaal: ik ben een rijke zakenman uit zwitserland en wil hier een museum opkopen. Laurens zijn verhaal: ik ben journalist en wil hier iets schrijven over "de puinhopen van de Berlijnse muur 30 jaar later". Alex zijn verhaal: "nugunbubuugngugu".
 • Verkleed als enorme vuurtoren een klassieke uitvoering bezoeken. Met korting uiteraard.
 • Gekleed in enkel bubbeltjes plastic een fancy moderne kunst museum ingaan en dan heel intelligent kijken naar een brandblusser.

Oh, we gaan overigens naar Berlijn toe voor in totaal 50 euro pp, wat wel betekent dat we 8 uur in de trein zitten. Tijd om te lezen. Zie er wel naar uit.

Om terug te komen op die levenskunst, ik geloof niet dat je dat kan aanleren door er over te lezen of na te denken. Daar moet je mee beginnen. De enige tip die ik kan geven is de volgende:

Bedenk iets dat je eng, genânt, belachelijk of onmogelijk vind en voer het met veel heisa uit.

Mijn manier voor levenskunst is de ToDo lijst des levens. De lijst waar ik alles wat gaaf is opzet en daarna afvink, nadat ik het gedaan heb. Ik heb geen bucket list met dingen die ik wil doen voor ik dood ga (of erger, burger word), maar ik wil alles met verfe doen. Dit is mijn lijst van afgelopen maand:

 • Op een echte flipperkast over de maximaal mogelijke score heen gaan. V
 • Tijdens een broedertopoverleg met 4 studentenverenigingen in pak zonder pak aanwezig zijn en in antwoord op de opmerking "en Dinand zit op zijn luie reet niets te doen" stellen dat ik een "erg luie reet" heb en dat dat goed in de notulen moet V
 • Tijdens een kerkdienst een aangepaste versie van "alle duiven op de dam" begeleiden op ukulele en daar na afloop complimenten over krijgen V
 • Bij Wendy in een revalidatie centrum langs en daar een groep vrouwen gek maken V
 • Een netwerkborrel voor studentondernemers organiseren waarna blijkt dat zoiets daadwerkelijk gemist word V
 • Prince of persia uitspelen V
 • Bij de batavieren race om 03:00 chauffeur zijn tot 11:00 en daarna nog tot 02:00 meedoen met een barbecue en eindfeest V

Dinand Mentink

 • vr. 18 mei 2018 20:04:34

Dat zal. Ongetwijfeld.

Maar de aanwezige ondernemers waren unaniem in dat zoiets er nog niet is. Voor student ondernemers.

Plaats een reactie

JeeWee

 • vr. 18 mei 2018 20:04:34

"De eerste persoon zijn die netwerkborrels voor StudentOndernemers in Enschede opzet wat met enthousiasme word ontvangen."

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Wederkerig lief zijn en constitutionele monarchie

Vandaag wil ik graag een serieuze noot plaatsen. Het is belangrijk om een goed vriendje te zijn. Daphne zat in de stress want er moest een scriptie ingeleverd worden. Wat doet een goed vriendje? Langskomen om enkele dagen lang lief te doen. Daarnaast wat doe je als je weet dat ze om 4 uur een deadline heeft en het dan klaar is? Dan reserveer je tickets voor Iron Man 3 's avonds in de bios voor 2 personen. Want dat is wat een goed vriendje doet. Of. Ehm. Verdiend. Het is denk ik belangrijk om een lief vriendje te zijn. Maar Iron Man 3 is ook belangrijk.