cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

Nivelleren in de regen, over de VOC mentaliteit

Afgelopen dinsdag. Ik zat op de fiets. Onderweg naar een dag over modern ondernemerschap, met een seminar, lunch en heel veel netwerken. Onderwijl het fietsen van de 14 km naar Zenderen (een gehucht met een hema) was ik vrij om te filosoferen over ondernemerschap, waarde creeëren en dat soort zaken. Toen op enig moment de regen naar beneden kwam en de wind van voren opstak zat ik voorover gebogen over het stuur en dacht bij mezelf Hoe sterk is de eenzame fietser, die zich over het stuur gebogen door weer en wind een weg baant

Afgelopen dinsdag. Ik zat op de fiets. Onderweg naar een dag over modern ondernemerschap, met een seminar, lunch en heel veel netwerken. Onderwijl het fietsen van de 14 km naar Zenderen (een gehucht met een hema) was ik vrij om te filosoferen over ondernemerschap, waarde creeëren en dat soort zaken. Toen op enig moment de regen naar beneden kwam en de wind van voren opstak zat ik voorover gebogen over het stuur en dacht bij mezelf

Hoe sterk is de eenzame fietser, die zich over het stuur gebogen door weer en wind een weg baant

En terwijl de gedachten over VOC mentaliteit door mijn hoofd schoten voelde ik mij een Nederlander. En wat kenmerkt een Nederlander? Nou, feitelijk is dat niet ondernemerschap, of een doorfiets-mentaliteit. Een Nederlander word gekenmerkt door klagen. Daarover:

Google maps! Ik wist dus niet waar ik heen moest. Want we leven in het informatie tijdperk, alle informatie is altijd overal beschikbaar. Dat kan wel zijn, maar ik kan niet kaartlezen. Dus ik had de GPS aanstaan op "looproute naar zenderen". Dan kom je dus door Borne (een wereldstad) waar de looproute door de Hema heen voerde. Stond ik daar met mijn fiets. Ach wat, geeft niets, die rookworst haal ik straks wel uit mijn achteras.

Even later werd ik ingehaald. Door een vrouw van minstens 80. Stomme electrische fietsen ook. Het is niet eerlijk. Dus ik heb gedaan wat iedere zichzelf respecterende nuchtere hollander gedaan zou hebben. Ik heb haar banden leeg laten lopen. Niet helemaal, net genoeg zodat ze net zo zwaar moest trappen als ik. Dat principe heet ook wel nivelleren. En daar is niets mis mee, want nivelleren is geen straf zetten op succes maar een straf zetten op een oneerlijke voorsprong. Dat is wat ik haar uitlegde voordat ik op haar fiets door reed.

De dag verder was wel mooi. Vooral het netwerken. Een paar momentopname's:

Ik zat aan tafel met iemand van KPMG die zich bezig houd met social media marketing en een ander iemand die als zelfstandige helpt met bedrijfsidentiteit. Een quote "Maar ben je bij KPMG dan niet harder bezig te vechten tégen de identiteit van het bedrijf?" en ook "Wat is voor jou persoonlijk de reden om dan toch bij KPMG te werken?". Bam.

Een ander "fileermoment". Een lieve jongedame (ik mag haar wel denk ik, maar dat terzijde) legde voor de groep kort uit hoe zij bezig is met het coachen van vrouwelijke leiders. Waarop een man zijn vinger opstak en het volgende tweegesprek ontstond:

"Wat is vrouwelijk leiderschap?"
"Dat is dat je in contact bent met jezelf, en vanuit je intuitie, mensgericht leiding geeft"
"Oh, dan ben ik dus een vrouw".

Trommelslag

Op het eind kwam de vraag: "wie wil er nog kort iets vertellen of delen?". Er was niemand, dus deed ik maar een trucje. Want waarom zou je een kans die aangeboden word niet aangrijpen? Iets verteld over hoe ik specifiek voor verenigingen sites bouw. Twee minuten m'n mond open gehad voor 60 man. Vijf offerte aanvragen tot dusver en twee mensen die willen dat ik langskom om een opdracht aan te nemen. En ik heb al te veel werk.

In totaal ongerelateerd nieuws: ik ben op zoek naar iemand met PHP/HTML/CSS/Drupal skills, die humor heeft en in staat is tot een goed gesprek over klassieke filosofie, reacties kunnen naar dinand@dcreative.nl.

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:34

Jup. Voor kleine subopdrachten waar ik zelf niet aan toe kom. Graag.

Ik ben heel serieus op zoek naar iemand met PHP/Drupal skills die af en toe een module kan schrijven.

Plaats een reactie

Hannah

  • vr. 18 mei 2018 20:04:34

Ga je personeel aannemen, Dinand?

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Levenskunst: de drie bazen in Berlijn

Het is mogelijk van leven een kunst te maken. Althans, dat moet zo zijn, er worden immers boeken over geschreven met titels als "Levenskunst" of blogs met namen als "Den kunst des levens in de Gereformeerde traditie". Ok, dat laatste heb ik verzonnen. Maar een term als "christelijke levenkunst" hoor ik zo af en toe vallen. Daar zijn dan thema avonden over enzo.