cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

Fragmentarische vergeten dingen

Weet u wat het probleem is met een dagboek bijhouden? Het is niet het niet weten wat te schrijven. Het probleem is het op verkeerde momenten weten wat je moet schrijven. Zo gemiddeld heb ik mijn meest briljante invallen onder de douche, vlak voor het in slaap vallen of tijdens een algemene vergadering van Navigators Enschede. Werkelijkwaar, de laatste keer dat ik op het toilet zat kon ik feilloos beargumenteren dat de volgende financiële crisis uit China komt. Nu, terwijl ik aan het schrijven ben weet ik nauwelijks meer waar China ook weer ligt.

Hoe dan ook. Om die reden momenteel niet een jolige doordenking van enige thema's die mij bezig houden, zoals u dat van mij gewend bent. Maar deze keer een serie losse flodders, die allemaal omwille van mij beroerde korte termein geheugen in het niet gaan vallen.

U weet dat ik enthousiast ben over dingen als ontwikkelingswerk, microkrediet, gezond financiëel beleid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en meer van dat soort buzzwords. Om die reden, in combi met het feit dat ik volgend jaar meer ga werken/verdienen heb ik besloten ook voor mijn persoonlijke financiën een bank op te zoeken die daar bij past. Opties: Triodos of Rabobank. Geworden: Rabobank. Waarom? Hoewel Triodos een goed beleid heeft op het gebied van duurzaamheid enzo heeft het de structuur van een hele normale NV firma met certificaten van aandelen, een raad van bestuur, etc. Waarom vind ik de Rabobank mooi? Het is een coöperatie van 136 zelfstandige banken. Zo robuust als wat. En de lokale banken bezitten de overkoepelende bank, en niet andersom. Maandag mag ik langskomen. Banken moeten tegenwoordig nieuwe klanten controleren op waar het geld vandaan komt. Scheelt dat ik geen geld heb, hoef dus niet veel uit te leggen.

Daarnaast bedacht: het is met een constructie met 2 BV's mogelijk om geen inkomsten belasting te betalen voor spaargeld, gegeven twee voorwaarden: je verdient meer dan je gebruikt (maw, je kan sparen) en je hebt nog geen huis, of auto, of iets anders waar je jezelf redelijkerwijs een lening kan geven.

Random gedachte: misschien vind ik de crisis eigenlijk wel goed. In plaats van geld uitgeven aan waardeloze ongein worden we geforceerd om na te denken over wat waarde heeft.

Mooi initiatief, jammer dat mijn telefoon nog prima is en ik dus geen nieuwe hoef te kopen: www.fairphone.nl

Random andere gedachte: het is het eind van het jaar, ik ben moe, werken lukt niet echt meer. is het gezond als ik elke nacht druk in mijn hoofd wakker schrik? Nog een paar weken, dan is het vakantie. Dat haal ik vast wel. Met Daphne liftend naar Santiago de Compestella. Lijkt me erg leuk.

Ten slotte. Dit hele dagboek stuk ging over geld. Oeps. Uit het Navigators medewerkers profiel quote ik: "De navigators medewerker is niet primair gericht op het vermeerderen van bezit". Nu kan ik eerlijk zeggen dat ik ook niet primair gericht ben op het vermeerderen van bezit. Het stomme is alleen dat ik er te goed in ben.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

b7f934631e0d8d38

Berlijn en Pisa. Het leven omarmen

De inhoud van mijn dagboek dit keer: enige nauwelijks overdreven verhalen over mooie uitjes de afgelopen tijd afgesloten met een semi-zoetsappige braaf-christelijke gedachte. Mocht je dit stuk lezen dan zou ik willen aanraden om onderstaand muziekstuk van Runrig op te zetten: