36ff4ca44c9c57ab

Uit de kast komen: ik heb een terughoudende mening

Wauw, wauw, wauw. Wat een ontzettend mooie verbroederende week was het vorige week toch weer. De paus doet zijn armen wijd open voor homofiele priesters en Desmond Tutu heeft indirect gezecht dat hij hoopt dat God homo's accepteerd. Ontzettend mooi allemaal, wat een verbroedering. Haal de eenhoorns van stal en zet de regenboogjes maar aan. De hele wereld is aan het veranderen. 2013 word de "summer of gay-love". Het spendex kan van zolder gehaald worden. Hup, met boten het kanaal op!

Nou ja, afgezien van Rusland dan, waar het steeds harder de verkeerde kant (huh huh) op gaat en discriminatie steeds erger word.

Hier in Nederland geld dat je in publieke setting maar twee meningen langs hoort komen: "Niets mis met homo's. Ze moeten zelf weten wat ze doen" en "Homo's zijn slecht, vies en verwerpelijk". De tweede kom je tegen in streng religieuze omgevingen, maar ook op voetbalclubs, werkvloeren, hangplekken, etc. En de eerste kom je tegen zodra er media bij komt kijken, want we zijn in Nederland tolerant. En dus is het enige dat je mag vinden: alles moet mogen.

Wat ik me afvraag, waar is de positieve iets terughoudendere christen? We zien op tv zware gereformeerden die hel en verdoemenis prediken. En er zijn vrijzinnige gemeenten die alles toestaan. Maar wat nu van de christenen die in staat zijn tot normale vriendschap met de homofiele medemens maar nog steeds niet zo goed weten wat ze er van vinden?

Zonder enige moeite bouw ik een website voor een gezellige homo-bar in Enschede (http://dcreative.nl/2012/11/28/stonewallnl), maar als een gay-sauna me zou vragen dat te doen zou ik dat weigeren. Ben ik nu hypocriet? Verwerpelijk? In mijn directe omgeving ken ik ook een paar homo's en lesbo's. Maar ik weet niet zo goed wat mijn mening over dit alles is. En met mij vele andere christelijke jongeren. Bij het vliegende spaggetimonster! Hen hoor je nooit!

Er is geen podium voor een terughoudende mening. Songfestival? Kijk ons gay zijn! TV Interview met dominee? Hel en verdoemenis! Maar wat je nooit ziet bij de gay-pride, die afgelopen zaterdag weer was, is een boot met een heel groot spandoek:

Ik heb compassie met de homofiele medemens maar heb mijn vraagtekens, waar ik graag eens over in gesprek zou gaan, bij de manier waarop sommige homo's zich in de media profileren.

Want één past dat niet op een spandoek en twee kan je het niet lekker als leus rondschreeuwen, daar is het te lang voor. Bovendien zou zo'n boot wat uit de toon vallen. Al met al. Homofilie is lastig. En ik weet niet zo goed wat ik er van vind. Laat me.

Goed. Dat daarover. Dingen!

Ellen

  • vr. 18 mei 2018 20:04:33

Trouwens, ooit wel eens iemand (een niet-christen) horen zeggen 'ik ben homofiel' ? Nou, ik niet! Klinkt toch niet haha!

Plaats een reactie

Ellen

  • vr. 18 mei 2018 20:04:33

Ja precies. Dat is de reden dat 'filie' alleen in chr kringen wordt gebruikt, aangezien anderen niet echt een reden hebben om dat te gebruiken ;) maar goed geen probleem verder! I'm used to it!

Plaats een reactie

Daphne

  • vr. 18 mei 2018 20:04:33

Welnee, dat woord wordt in Christelijke kringen vooral gebruikt in de zin: Ik heb geen moeite met homofilie, wel met homoseksualiteit. Waarmee men feitelijk zegt dat twee mensen van hetzelfde geslacht wel van elkaar mogen houden, maar dat zuiver platonisch moeten houden.

jaja...

Plaats een reactie

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:33

Daar was ik in ieder geval niet van op de hoogte. En ik betwijfel het ook een beetje.

Plaats een reactie

Ellen

  • vr. 18 mei 2018 20:04:33

Glimlach! Ik krijg alleen wel ernstig de bibbers van het woord 'homofiel'. Wist je dat dat woord alleen in christelijke kringen wordt gebruikt? En dan vooral in combinatie met "slecht, vies en verwerpelijk"?

Plaats een reactie

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:33

Hee zusje :). Dat is toch precies wat ik zeg?

Plaats een reactie

Franciska

  • vr. 18 mei 2018 20:04:34

Misschien hoef je niet overal een mening over te hebben?

Plaats een reactie

Daphne

  • vr. 18 mei 2018 20:04:34

Pf, ga lekker geen mening zitten hebben. En erover bloggen :S.

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

d3e65ef4865dbfc2

Matig capabele athleten in soort van actie

Dat waren enkele interessante weken moet ik zeggen. Watskeburt? Nou, ik heb afgelopen weken weer meegedaan aan een fantastisch athletes in action project. Maar goed, laat ik niet overdrijven. Het was wel oké. We waren in blauwe shirtjes op een sportveld. Dus in zoverre was het geslaagd. Er werd ook gesport, dus dat klopte. Sebastiaan en ik waren teamleiders. En waar wij voor stonden, wat wij ademden en wat wij benadrukten was ons motto Matig capabel in alle opzichten