8d8c8ccc926362ae

Kickin, atomen en andere scheikundige elementen

Laat ik eerst met een korte aantekening beginnen. Voordat ik mijn eigenlijke dagboek rondom de kickin begin. "Waar zijn stenen van gemaakt?". Een best interessante vraag eigenlijk. Deze vraag werd afgelopen zondag gesteld door de voorgangster. Eigenlijk wil ik voorkomen dat ik elke week in mijn dagboek een paar lelijke dingen schrijf over de kerk van die zondag. Want één gaat dat vervelen en twee vind ik het niet lief. Maar dit keer kan en mag ik het, uit hoofde van mijn rol als professioneel nar, niet laten.

Goed, terug naar die stenen, waar zijn die dingen van gemaakt? Zullen wel mineralen zijn (afgezien van de vraag wat dan mineralen zijn, maar dat is niet relevant nu). Zand is gemaakt van siliciumoxide, dat wist ik toevallig nog van scheikunde van vroeger. Nu, op het moment dat mevrouw deze vraag stelde werden dergelijke antwoorden her en der in het publiek gemompeld. Best interessant eigenlijk, vond ik, nou ja, ik vind veel dingen interessant. Dinand zat op het puntje van zijn stoel.

Het antwoord bleek het volgende. Ik zet er een groot "quote" teken voor om duidelijk aan te geven dat het niet mijn woorden zijn.

Stenen bestaan, zo heb ik uitgezocht, uit atomen en andere scheikundige elementen.

Nee?! Wat?! Echt?! Je meent het! Op dit moment vloog er diepe zucht door de gemeente heen. Een regelrechte "pfffff, je meent het". Deze zucht werd aangevoerd door vak P, waar alle studenten zitten. Niet te verwarren met vak P in het FC Twente stadion, waar alle hooligans zitten. Hoe dan ook, is het flauw om dit nog even uitgebreid op het internet te gooien? Ja. Maar. Deze hele interuptie, inclusief de volgende 20 minuten verhandeling over stenen, was volslagen overbodig. In dezelfde tijd had ik ook kunnen vissen. Iedere spreker de afgelopen weken begint met de stelling dat hij/zij "een preekbevoegdheid van het baptistenseminarium" heeft. Je zou verwachten dat ze daar iets leren. Zeg ik nu gemene dingen? Ja, amen. Maar mijn hart bestaat uit atomen en andere scheikundige mineralen. Het is dus van steen.

Over elementen gesproken. Woensdag was de openingsdag van de Kickin. Dat betekent flyeren, veel mensen aanspreken, drukte, paniek, chaos. Alles terwijl ik op een bakfiets sta aandacht te trekken. En ik ben extrovert, dus eventjes helemaal tot mezelf komen. Heerlijk. Helemaal in mijn element. Want wat zijn mijn elementen? Nou, atomen, en andere scheikundige elementen. En mijn element is voor de rest natuurlijk gewoon drukte, chaos, wanhoop en paniek. Iets waar uiteraard op de openingsdag van de kick-in geen gebrek aan was.

Meest sympathieke actie dit keer was van starbucks. Ze deelden frappuchino uit (een soort ijskoffie, niet te zuipen overigens). Hierbij maakten ze foto's van degene die het ontving met een polaroid camera. Dus op die manier heb ik nu een polaroidje van Erwin en Dinand in rood NSE shirt met een smakeloze koffie en de NSE bakfiets. Ziet er leuk uit. Leuke actie. Niet te zuipen koffie, dat wel.

Opvallend dit jaar was het aantal hoogwerkers en kranen waarmee sommige studentenverenigingen probeerde te compenseren voor andere dingen. De "stille fanfare" mistte ik dit jaar wel een beetje. De "stille fanfare" is een raar verschijnsel van een stel mensen die totaal stil als fanfare door het publiek heen marcheren. Allemaal 60+ overigens, waarschijnlijk een leuke studentengrap uit de jaren 40 die wat uit de hand gelopen is. Normaal waren ze er, maar dit jaar niet.

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:33

Dank je JW. Ik denk dat je gelijkt hebt

Plaats een reactie

JeeWeeD

  • vr. 18 mei 2018 20:04:33

Haar bron zou weleens http://www.spreekbeurten.info/stenen.html kunnen zijn (hoofdstuk 2, vierde zin)

Plaats een reactie

Roelof

  • vr. 18 mei 2018 20:04:33

Hahahaha, wat briljant geschreven weer! :D Eigenlijk wel geniaal dat de spreekster het zelfs speciaal nog heeft uitgezocht (ook al zijn een chemisch element en een atoomsoort ongeveer synoniemen van elkaar xD).

Plaats een reactie

JeeWeeD

  • vr. 18 mei 2018 20:04:33

En weet je wat nou zo erg is? Ik heb al eerder een predikant dit horen zeggen...

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

1c8561bc5b6b4c2b

Een monotoon verhaal van 40 minuten op een terras

Goed, mijn vakantie gaat niet door, dan kan ik beter maar iets goeds doen met de tijd die ik nu over heb. Zoals het schrijven van stukken in mijn dagboek, dat bedoeld is als lichtend voorbeeld en diepe inspiratie vanuit het leven van deze tomeloos interessante christelijke student. Want daar heb ik naast het bouwen van sites ruim de tijd voor. Ik heb zoveel tijd momenteel dat ik maar een soort van geranium op mijn kastje gezet heb. Afgelopen zondag. Kerkdiens. Laat ik daar een kort woord over schrijven: Saai