e08cc30ec1ab2de2

Feut Kees bij de VGST

Donderdagavond in de kick-in, het traditionele moment waarop de VGST op het plein tegenoven ons balkon hun nieuwe aanwas aan het ontgroenen is. Oh, wacht, voordat ik verdere aantekeningen maak wil ik graag de volgende disclaimer plaatsen, de geschiedenis heeft mij geleerd dat die nodig is:

Hoewel ik zelf actief lid ben bij de Navigators heb ik erg veel waardering voor de andere christelijke studentenverenigingen die Enschede rijk is. Edoch, in het kader van "humor" en "luchtigheid" schrijf ik regelmatig lelijke dingen over bijvoorbeeld: de Navigators, andere studentendverenigingen, de Universiteit, of niet-bestaande landen in midden Afrika (zie Tikiwamboektoe). Ook de VGST mag ik graag, ik ben zeker niet een VGST-hater, zoals wel gezegd word. De geschreven stukken zijn doorgaans meer bedoeld ter vermaak en minder om discussie uit te lokken of voor het hoofd te stoten.

Nee, want als ik VGST'ers voor het hoofd zou willen stoten zou ik wel zeggen dat ze een nep-studentikoze vereniging zijn die proberen een christelijk sausje over te doen maar doorgaans verzanden in nep-theologische discussies waarbij persoonlijk geloof vooral geen rol moet spelen. Lang leve den christelijke scholastiek! Waarna elke willekeurige VGST'er zal zeggen dat NSE een arrogante opgeblazen club zweverige pinda's is die hun armen eens naar beneden moeten doen. Waar ze volledig gelijk in hebben en waarna we samen een biertje pakken. Behalve ik dan, want ik drink melk, want ik zit bij NSE. Maar goed, ik heb dan ook geen bier nodig ter compensatie of om zeker van mezelf te zijn. Ik heb daar mijn website voor.

Ik verzand in oeveloos blaten. Al enige jaren. Dat begon tijdens mijn laatste trip naar Tikiwamboektoe...

HOE DAN OOK!

Afgelopen donderdag dus. Zoals onderhand een traditie is zaten Alex en ik weer braaf op ons balkonnetje, dit jaar aangevuld met Björn en Daphne. Met popcorn, bitter, fris en bier. Wat valt hier verder over te zeggen? Niet zo veel. Wij snappen nog steeds geen hout van wat de VGST daar doet ieder jaar, misschien legt iemand het me ooit uit. Maar op enig moment komt er een grote groep leden aanzetten. Niet veel later komt er een groepje feuten (aspirant-leden, 13 dit jaar, red) aanzetten die al brallend (hard zingen, red) naar de wachtende pinda's (scheldwoord, red) toe loopt. Waarna ze één voor één uit de groep gehaald worden en bij twee andere VGST'ers een kwartier gaan staan praten. Geen idee waarom. Enige elementen die elk jaar terug komen: heel serieus kijken, buren die achter gordijnen langs gluren, iemand die hyperventileerd. En feuten die ouderejaars gewoon negeren en treiteren, een grote pluim voor feut Kees wat mij betreft. Hij was erg lekker bezig. Kees, je bent welkom bij NSE, waar we leuke activiteiten combineren met inhoudelijke en opbouwende activiteiten. We zijn een grote vriendengroep die het geloof met elkaar willen delen en waar er geen geforceerde verschillen zijn op basis van anciëniteit (lengte van lidmaatschap, red).

Verder was er, zoals gebruikelijk vermoed ik, een in scene gezette ontvoering van een eerstejaars dame. Af en toe ouderejaars en feuten die heen en weer rennen. En zoals gebruikelijk één keer een hele grote (en onzekere) ouderejaars die een feut volledig afblaft. Iets waar Kees zo te zien niet van onder de indruk was, hij wilde halverwege al weglopen. Oh ja, dit was het punt waarop een hard scheetgeluid produceerde. Dat was niet netjes van me.

Al met al was het vooral een gezellige avond op het balkon. Af en toe een bekende gegroet en voor de rest de VGST vooral hun ding laten doen.

JeeWeeD

  • vr. 18 mei 2018 20:04:33

15, 15 foetjes, niet 13 :-)

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

8d8c8ccc926362ae

Kickin, atomen en andere scheikundige elementen

Laat ik eerst met een korte aantekening beginnen. Voordat ik mijn eigenlijke dagboek rondom de kickin begin. "Waar zijn stenen van gemaakt?". Een best interessante vraag eigenlijk. Deze vraag werd afgelopen zondag gesteld door de voorgangster. Eigenlijk wil ik voorkomen dat ik elke week in mijn dagboek een paar lelijke dingen schrijf over de kerk van die zondag. Want één gaat dat vervelen en twee vind ik het niet lief. Maar dit keer kan en mag ik het, uit hoofde van mijn rol als professioneel nar, niet laten.