ff035e1853bc5e93

Succes: studie, tablet, roeping, statistiek, klimmen en koffie. Veel koffie.

1, 2, 3 en bam, daar is het dan. Het nieuwe studiejaar. Zo, knal, in je gezicht. Colleges, koffie, aantekeningen, koffie, pauze, koffie, door met college, groepswerk, koffie. In de avonduren lag er nog werk. Kortom: koffie. Momenteel oververmoeid en strak van de caffeïne. En week 1 is nog niet voorbij. Wakeupcall voor Dinand, ik ga het rustiger aan doen. Want na een vakantie geen vakantie hebben de eerste week compleet gesloopt zijn, dat is niet handig.

Hoe dan ook, genoeg daarover. Wat kunnen we nog meer zeggen over het nieuwe studiejaar? Nou, ik pak het vooral heel serieus aan. Ik heb, om al mijn boeken als ebook constant paraat te hebben een tablet gekocht. Ok, en ook beetje zodat ik spelletjes kan spelen tijdens college. Ssst, valt niet op. Eerste college was Statistics en Probability. Waar we een verhandeling kregen over schroeven en diameters van schroeven. "Is this screw good?", "is this screw not good?" stond de leraar voor de klas. "screw it" zei ik. In gedachten uiteraard, ik ben een watje, vandaar dat ik in een online dagboek lelijke dingen zeg.

Infoavond van NSE was wel mooi. Goede avond gehad. Met name omdat ik niet meer verantwoordelijk was. Spreker sprak over "roeping" (christelijke vakjargon waarmee grofgezegd bedoeld word: een levensopdracht van God. Red). Een roeping, zo leerden we kan algemeen zijn, voor alle gelovigen om God te volgen. Maar ook specifiek. De roeping van Abraham is een goed voorbeeld van een algemene roeping. Want specifiek Abraham kreeg de opdracht om te verkassen. Maar het heeft toch iets algemeens. Ofzo. Toen een roeping even later ook een alarm bleek te zijn deed Dinand afhaken doen.

Woensdagavond geklommen. Heerlijk. 5 routes uitgeklommen met als hoogste een 5b. Niet ontevreden, voor het eerst na een jaar. Waarom klimmen? Nou, want bestuur is afgelopen, dus tijd.

Donderdag, weer Statistiek, binomiale toetsen:

In dit experiment noemen we het overlijden van een persoon een succes en het blijven leven een mislukking.

Wiskundigen zijn messed up.

Maar ik heb niet geslapen tijdens dat college. Ook een succes.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

76d845d258ca4de5

Maandag der maandagen en eind van bestuursjaar

Het regent buiten net niet. Het miezert. De lucht is volledig grijs. Er staat een grijze file voor mijn huis. Het is niet koud, maar ook niet warm. De melk is op en morgen heb ik voor het eerst weer college. Statistics and probability. Hoe hard kan het maandag zijn? Een intelligent mens schreef ooit het volgende. Lach maar, het word toch erger.~ Dinand Mentink