96eb88018706e519

Jeugdseizoenopeningsbarbecue

Vrijdag, barbecue als opening van het jeugdseizoen. Komend jaar word ik jeugdleiding. Wanbeleid in die kerk zeg, waarom in 's hemelsch naam zou ik geschikt zijn. Ik heb de pastorale capaciteiten van een nijlpaard. En wat ik wel kan: veel weten over geloof en dingen, dat is minder relevant. Met enige voorsprong. Allemaal ouders erbij die ons geluk kwamen wensen. En sterkte. Want jeugdleiding is zwaar enzo. Volgens mij gaat met Sebas, Sjors en Dinand als leiding vooral de jeugd het zwaar hebben. Maar ja, weten die ouders veel. Nee, ik zeg altijd maar zo:

Vrijdag, barbecue als opening van het jeugdseizoen. Komend jaar word ik jeugdleiding. Wanbeleid in die kerk zeg, waarom in 's hemelsch naam zou ik geschikt zijn. Ik heb de pastorale capaciteiten van een nijlpaard. En wat ik wel kan: veel weten over geloof en dingen, dat is minder relevant. Met enige voorsprong.

Allemaal ouders erbij die ons geluk kwamen wensen. En sterkte. Want jeugdleiding is zwaar enzo. Volgens mij gaat met Sebas, Sjors en Dinand als leiding vooral de jeugd het zwaar hebben. Maar ja, weten die ouders veel. Nee, ik zeg altijd maar zo:

Een jeugdavond waar geen politie is geweest is een karige jeugdavond.

Verder tijdens de avond ontdekt: dit dagboek blijkt daadwerkelijk gelezen te worden door de jeugd. Ze vonden het mooi dat ik lelijke dingen zei over saaie dominees. Ok?, het is misschien niet heel christelijk van me, maar het levert me wel street-creds op bij de hippe kinderen van tegenwoordig. Swag! Oh, en ik ben er achter gekomen dat die jeugd een enorm stel boefjes is bij elkaar. Jemig wat word daar hard geroddeld. En het aantal genante verhalen is zo groot dat ze een klein continent in beslag zouden nemen als ze allemaal uitgeschreven zouden worden.

Ik heb overigens plechtig beloofd, aan meerdere jeugdigen. Dat ik die genante verhalen voor me zou houden. Voor mezelf heb ik ze wel even genoteerd, is handig als chantagemateriaal als ze dit jaar vervelend worden. Zoals gezegd: met name de jeugd gaat het zwaar krijgen.

Goed, ik zou dan nu een toast willen uitbrengen op het komende jaar en het volledige halve werk dat ik ga leveren. Chappeau.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

ff035e1853bc5e93

Succes: studie, tablet, roeping, statistiek, klimmen en koffie. Veel koffie.

1, 2, 3 en bam, daar is het dan. Het nieuwe studiejaar. Zo, knal, in je gezicht. Colleges, koffie, aantekeningen, koffie, pauze, koffie, door met college, groepswerk, koffie. In de avonduren lag er nog werk. Kortom: koffie. Momenteel oververmoeid en strak van de caffeïne. En week 1 is nog niet voorbij. Wakeupcall voor Dinand, ik ga het rustiger aan doen. Want na een vakantie geen vakantie hebben de eerste week compleet gesloopt zijn, dat is niet handig.