358745f6fe3d4ba1

Catechismus, avondmaal, cha-cha-cha en statistiek

"Dinand, ik zie dat jij op je online dagboek begonnen bent met het schrijven van meer serieuze stukken", "ja dat klopt Jan Oene", "zou je daar mee willen ophouden?". Blijkbaar is Dinand die serieus probeert te schrijven net zo'n aanrader als Jan Oene die probeerd cynisch te doen. Alex en mij leek dat overigens wel een goed idee, maar Jan Oene bleef aandringen. Blijkbaar vond hij het beter als ik surrealistische stukken met het publiek nut van een belastingambtenaar in de bergen van Klein-Micronesië die zijn stempelkussen is verloren ging schrijven.

U merkt, ik ben een beetje aan het spelen met welke stijl ik eigenlijk schrijf. Ik neig na afgelopen weken proberen toch naar een meer ludieke en nutteloze stijl. Daar mag u een mening over hebben. Ik zou het erg plezierig vinden als u die mening vervolgens aan een fiets vastbind en hem zonder hangslot op de Dam in Amsterdam laat staan.

Hoe dan ook. Vandaag kring dus. Als ouwe bazen zaten we bij elkaar en het volledige gesprek had de consistentie van de band Pussy Riot die zonder bovenkleding voor de camera gaan omdat ze tegen de objectificering van vrouwen in de media zijn. Binnenkort hebben we met het hele kringhuis een weekend, en nu hadden ze ons als ouwe bazen gevraagd om het programma op zaterdagmiddag in elkaar te zetten. Kanshebbers als programmaonderdelen zijn: middagdutje, museum bezoek, uitstapje naar de bibliotheek of naar een heavy metal concert. Die laatste vond ikzelf ook enigzins verwarrend, komt door één van de nieuwe kringleden. Krijgen we er nog wel uit. Al met al hebben we, als degelijk gristenvolk de hele avond niets zinvols maar wel ontzettend veel "constructiefs" gezegd. We hebben namelijk de kaders geschets voor het open gesprek waarbinnen we de relevantie van verschillende onderwerpen voor de komende avonden kunnen beoordelen. Ook ikzelf snap die voorgaande zin niet, maar ik hoef geen voorbereiding te doen, dus bonuspunten.

Verder nog een notie. Als stelletje op bij elkaar op kring zitten is best moeilijk. Je moet de hele avond braaf doen, serieuze dingen zeggen en vooral heel erg kuis zijn. Op het eind van de avond moet je dan ook gewoon even klefbekken. Zelf heb ik daar geen last van, want ik zou voor geen goud met mijn vriendin op één kring willen zitten. Goud heeft immers een kunstmatig hoge prijs op basis van speculatie en opgeblazen investeringswaarde waar het veel lagere intrinsieke waarde heeft. En afgezien van dat lijkt het me ook niet leuk om bij m'n vriendin op kring te zitten. Hoe dan ook. Een ander stelletje stond op het eind van de avond op het punt om discreet buiten te gaan staan klefbekken. Toen ik ze per ongeluk tegenkwam. Kortom:

Hoe was jullie kring? Oh, gehad over avondmaal? Wat interessant. Waren er verschillende meningen over? Nog gehad over wat de Heidelbergse Catechismus erover zegt in het kader van gemeentelijke liturgie en priesterschap? Niet? Nou, ik heb altijd erg veel moeite gehad met een typische puntkomma in "zondag 30" van dit standaardwerk voor de gereformeerde medemens.

Ik was halverwege mijn, overigens zeer interessante, betoog over het aanpassen van een congruentiefout in de Paulinische zin (erg lange en onleesbare zin vernoemd naar bijbelschrijver Paulus die daar ook een handje van had, red) van vraag 81 toen de sfeer wel goed genoeg verprutst was.

Als tevreden jongen naar huis. Oh, ik zeg niet over wie het ging in dit verhaal. Maar hij vroeg wel degelijk om meer ongein. Waarvan akte.

Oeh, bijna vergeten. Voor het NSE gala dat er binnenkort weer aankomt wilde Daphne met alle liefde mijn backup-optie zijn qua date. Want zo leuk vind ze gala's niet. *Motorisch gestoord vreugdedansje doet*. En niet alleen dat gaat goed, vanavond bleek ik ook eens een niet-backup date te hebben. Date: vink. Bam. *Met motorisch gestoord dansje doorgaat*. Hmm, na enige introspectie: ik zou het stijldansen wel weer moeten gaan oefenen.

Kortom. Ik ga slapen, want morgen tentamen. En dat doe ik als uitermate tevreden jongen. Terwijl ik in mijn hoofd de stappen voor het afleiden van een moment-generating-function van een kansdichtheidvergelijking dwars door het ritme van de Cha-cha-cha loopt drink ik nog een glaasje bitter.

Links, zei sluit zei, Mx(t) = E(e^tX)
Achter, zei sluit zei, Mx(0) = E(X)
Draai, soepel in de heupen, d/d/x Mx(t) = 0

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

4a69ce9b32e2fd7a

Een frisse wind door het publieke gesprek

Terwijl ik ontzettend netjes in een flink trendy nieuw universiteitsgebouw zit te leren aan een tentamen waait het buiten hard. En niet een beetje hard, het stormt als de pinda's. Af en toe zie ik een tak voorbijwaaien. Op social media vliegen de foto's voorbij van takken die uit bomen waaien. Van bomen die op auto's waaien. Van auto's die bovenop treinen waaien. En, frappant genoeg, van treinen die van het spoor af het bos in geblazen worden. Het is een bende in Nederland. Hard.