fb6102254c7bce3c

Rabobank medewerkers plagen

Ik ben een student zonder inkomen met 30k schuld bij de overheid. Van die schuld heb ik zo'n 2000 niet uitgegeven en daarvan ben ik gaan beleggen in sprinters, turbo's en andere hefboomproducten via een buitenlandse internetbroker. Maar, omdat bij beleggen spreiding belangrijk is, leek het me goed om 20% van dat geld in rabobank ledencertificaten te stoppen.

Ik vraag me nu al af wat de Rabobank medewerker, die mij gaat bellen over het openen van een beleggingsrekening, hierop gaat zeggen. Student "Financial Engineering" zijn heeft in ieder geval dit voordeel. Het is veel makkelijker om bankmedewerkers te plagen.

Oh ja, over dat beleggen. Aangezien de rabobank zo belachelijk negatief in het nieuws is de afgelopen week is dit een ideaal moment om daarin te gaan investeren. Nu ik dat schrijf begin ik twijfels ter krijgen, maar toen ik gister in m'n kamerjas een bittertje aan het drinken was klonk het wel logisch. Maar, Rabobank ledencertificaten dus. Wat dat zijn?

Een vereniging kan geen aandelen uitgeven, rabobank ledencertificaten zijn een hardnekkige poging dat alsnog te doen.

Voor de rest: tentamens, zwaar. Met name omdat ik probeer te studeren tegenover twee dames die hoog-Twents praten en meer bezig zijn elkaar te zeggen dat ze "heeeeuuusss wèl hùn bèst doooeeeen" dan dat ze aan hun vakken zitten. Knetters, als je het hebt over iritatie. Maar jee wat vind ik mijn studie interessant. Hoe langer ik me er in verdiep hoe intrigerender ik de financiële wereld vind aan de ene kant en redenen zie om de volledige financiële wereld af te schaffen aan de andere kant. Shit wat een bende. Een schitterende, intrigerende, boeiende, alles bepalende, machtige en onbegrijpelijke bende. Maar het blijft een bende.

Oh, en dan nog dit: hoe er momenteel in de media op Rabobank gereageerd word is volstrekt overtrokken. Ik zou willen voorstellen dat een ieder die iets zegt over de libor-affaire dat verplicht vergezeld moet laten gaan van een degelijke uitleg van libor. Dat zou zo al 3/4 van de artikelen schelen.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

358745f6fe3d4ba1

Catechismus, avondmaal, cha-cha-cha en statistiek

"Dinand, ik zie dat jij op je online dagboek begonnen bent met het schrijven van meer serieuze stukken", "ja dat klopt Jan Oene", "zou je daar mee willen ophouden?". Blijkbaar is Dinand die serieus probeert te schrijven net zo'n aanrader als Jan Oene die probeerd cynisch te doen. Alex en mij leek dat overigens wel een goed idee, maar Jan Oene bleef aandringen. Blijkbaar vond hij het beter als ik surrealistische stukken met het publiek nut van een belastingambtenaar in de bergen van Klein-Micronesië die zijn stempelkussen is verloren ging schrijven.