7742e74e6ac18b8b

Loungen voor gevorderden en gala voor paupers

Afgelopen weekend een decadent weekend weggeweest met Daphne. Planning was zo ongeveer: trein naar Tilburg, shoppen voor fun (geen klap aan, maar we moesten decadent doen), uit eten, nieuwe Thor film gezien in imax, naar een degelijk hotel, in bad gezeten met een goed glas bitter. Dat was dus een dag decadentie geëindigd met loungen. Tevreden.

De volgende dag was safari. Althans, zover als mogelijk is in Nederland. Dus het was geen landrover met een goed geweer en olifanten schieten maar "safaripark" Beekse Bergen. Nou ja. Goed genoeg. Een welbesteed weekend wat mij betreft. Hoewel ik het ontbreken van de landrover wel als gemis ervaren heb.

Deze week is weer het NSE gala. Laat ik mijn definitie van een gala weer eens herzien:

Een gala is een sociaal-relevante bijeenkomst van elkaar grotendeels bekende mensen die volgens voorgeschreven vormen een avond heel hard hun best doen om elkaar te laten zien dat ze een goede tijd hebben. Naast de voorgeschreven formele vormen word de avond vooral gekenmerkt door het extreem sociaal-wenselijke gedrag van alle aanwezigen.

Aan de andere kant, gala's zijn leuk. Een tip om wel een goede tijd te hebben: Doe waar je zin in hebt, en probeer de hele avond te spelen met sociaal-wenselijk gedrag. Loop weg bij gesprekken die je niet interessant vind, want boeiend. Kijk de dame die je altijd al leuk vond recht aan en geef een knipoog, wacht tot ze bloost en ga dan verder met je vrienden een leuke tijd hebben. Lachen. Of doe exact hetzelfde, maar dan met die ene dame die je altijd al een trut vond. Laat een knetterende scheet. Smak met je eten. Steel het vlees van het bord van je buurman en leg het bij je andere buurman neer. Verstoor versierpogingen. Koppel je beste vriend.

Claim luidruchtig dat gala's vooral niet alleen om daten gaan. Heus niet! Doe gek op de dansvloer, vooral als je niet kan dansen. Ga dan naast mij staan, want dan valt mijn gestoorde motoriek niet op. Begin een gesprek over voetbal met twee nerds, of over computers met een paar cool-guys. Ga een boek lezen op een stoel langs de kant. Of zet een impromptu lanparty op. Bestel kebab tijdens het hoofdgerecht met gerookte eendenborstfilet. Klaag bij de ober dat de spare-ribs te veel naar witlof smaken. "Maar meneer, dat is witlof". "Oh, wissel het dan als de donder in voor spareribs". Ga in de rookkamer zitten klagen over je astma. Bestel een niet-bestaande cocktail aan de bar.

Maar wat je ook doet, onthoud het volgende goed. Als je de hele avond je best doet om anderen te laten zien dat jij een leuke tijd hebt dan gebeuren er twee dingen: Allereerst ga je geen leuke avond hebben. En ten tweede, Alex en ik zal het vanaf de zijlijn opvallen, en we lachen je uit. Hard. Ik zal wel even knipogen.

Kortom. Geniet van het gala. Paupers.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

fb6102254c7bce3c

Rabobank medewerkers plagen

Ik ben een student zonder inkomen met 30k schuld bij de overheid. Van die schuld heb ik zo'n 2000 niet uitgegeven en daarvan ben ik gaan beleggen in sprinters, turbo's en andere hefboomproducten via een buitenlandse internetbroker. Maar, omdat bij beleggen spreiding belangrijk is, leek het me goed om 20% van dat geld in rabobank ledencertificaten te stoppen.