dc8f9250621d371c

Persoonlijke, blugh, ontwikkeling tijdens master

Vandaag een erg interessant college. Gaat om een vak met het educatief nut van een bezoek aan de kermis tijdens een electriciteit storing. "Introduction to Industrial Engineering". Dat is een mastervak waarbij je over persoonlijke ontwikkeling moet nadenken. En verslagen moet schrijven over je persoonlijke ontwikkeling. Wel jan allemagies met ketchup nog aan toe. Er is vast een groep mensen die er baat bij heeft om na te denken over persoonlijke ontwikkeling in de vorm "reflectieverslagen met individuele swot-analyses". Ik hoor niet bij die groep mensen.

Niet omdat ik geen persoonlijke ontwikkeling nodig heb, maar omdat: krijg jeuk met je "reflectieverslagen met individuele swot-analyses". Ook kan ik kan me voorstellen dat er meer master-studenten zijn die niet bij die groep mensen horen. Waarom dan in naam des aardvarkens moeten alle master studenten dan verplicht dit vak volgen? Bang dat anders niemand bij die colleges zou zijn? Terecht waarschijnlijk.

Aan de andere kant, zoals een studiegenoot mij terecht wees:

Zeik niet Dinand, het zijn 5 gratis studiepunten.

Ja, dat is waar. Maar ik had ook 5 studiepunten een programmeervak kunnen hebben. Of een financieel-ethisch vak. Beidde lijken me een mooie aanvulling.

Mooi moment was een buitenlandse student die de docent om opheldering vroeg (de held). De volgende tweespraak speelde zich af:

How are you going to grade personal development?

Well, I can see from your report whether or not you took it seriously and made an effort.

So, it's a grade for seriousness?

Yes, basically.

Holy chilisaus. Dit was letterlijk! Dit is te stom om te bedenken. Oh, en er is groepswerk, waarbij je elkaars onwikkeling moet beoordelen. Niet dat je elkaar kent, want groepen worden ingedeeld door de docent, je moet in het echte leven ook met iedereen kunnen samenwerken immers. Blugh. Ik ga een hele rare, volkomen overtrokken, volstrekt zinloze, compleet niet te begrijpen, super bizarre en extreem gecompliceerde suggestie doen die verder nergens op slaat en vooral door iedereen genegeerd moet worden:

Als je wilt dat studenten zichzelf ontwikkelen geef ze dan een extra vak vrije keuzeruimte, zonder enige beperkingen.

Heilige post-it papiertjes met bellenblaas kauwgom! Ben ik de enige die dat een goed idee vind? Aan de andere kant, zoals een studiegenoot me, terecht, op mijn plaats zette:

Dinand, stop met zeiken. Je bent een vooringenomen zak, misschien dat dit allemaal nog best meevalt als je het niet meteen keihard afbrand.

Onzin natuurlijk.

JeeWee

  • vr. 18 mei 2018 20:04:33

De vrije keuzeruimte is helaas... wegbezuinigd!

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

7742e74e6ac18b8b

Loungen voor gevorderden en gala voor paupers

Afgelopen weekend een decadent weekend weggeweest met Daphne. Planning was zo ongeveer: trein naar Tilburg, shoppen voor fun (geen klap aan, maar we moesten decadent doen), uit eten, nieuwe Thor film gezien in imax, naar een degelijk hotel, in bad gezeten met een goed glas bitter. Dat was dus een dag decadentie geëindigd met loungen. Tevreden.