6e6a684d9ecabcda

Vissen zijn saai

Laat ik met een statement beginnen. Vissen zijn saai. Mega. En ik kan het weten, want ik heb sinds enige tijd een aardig aquarium op mijn kamer staan. Niet alleen dat, ik heb ook al menig avonduur besteed aan het nauwkeurig observeren van die beesten.

Retesaai, doen geen klap, zwemmen rondjes, eten eten, maken jonge visjes, en zwemmen nog meer rondjes. Belachelijk saai. En toch kan ik er niets aan doen dat ik vele uren naar die beesten kan blijven kijken. Meh, misschien ben ik wel ook saai, of een kwal, dat ik zo eindeloos gefascineerd in een stuk glas kan turen dat er perfect hetzelfde uitziet als iedere rivierbodem, ooit, waar dan ook.

Goed, over die visjes dus. Visjes maken kleine visjes. En hard. Dat wist ik van guppy's, vandaar dat ik daar alleen mannetjes van heb. Maar wat blijkt, Platy's kunnen ook aardig rampestampen. Heb ze nu zo'n 4 weken en de twee deugnieten hebben nu al zo'n 19 jonge Fucky's in het aquarium weten te spawnen (whoehoe! eindelijk een correcte context om het gamersjargon spawnen te gebruiken). Om er voor te zorgen dat die kleine etters niet opgegeten worden door andere vissen, of hun ouders, want vissen doen dat blijkbaar gewoon, heb ik ze in een aquarium-in-het-aquarium gezet. Aquaception! Bij wijze van test heb ik één spawnling niet voor eigen veiligheid gevangengezet. Oké, toegegeven, het lukte me niet om het mormel te pakken te krijgen, veel te snel, ik denk dat hij redelijk veilig is. Ben benieuwd of het mormel het overleefd tot volwassenheid of alsnog een vis-garnituurtje voor één van mijn guppen word.

Voor de rest geen nieuws. Geen gebitch op excentrieke christenen, of rare uitspraken rondom financiën en banken, of opmerkelijke uitspraken rondom student zijn, of interessante observaties over het leven. Dat komt volgende week weer, ik heb een aquarium waar ik gehypnotiseerd in moet staren.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

5d0610d8c2920d12

Focusweekend, een degelijk verslag

Vorige week was de eerste keer. Ik schaam me er ontzettend voor, maar ik kan er niets anders van maken. Ik had nog zo gehoopt dat ik zou wachten, tot tenminste het huwelijk. Maar het mocht niet baten, vorige week was het zo ver. De eerste keer, ik zal het nooit vergeten vrees ik. We dronken vruchtensap, met zelfgemaakte taart. Het was een mooie dinsdagavond. We zaten op kring.