5a095a9d9b38d84a

Iedereen is raar

Iedereen is raar. Warempel, compleet mesjogge. Laat ik beginnen met Baptisten (een subsoort van christenen; red). Die spreken over God als iets dat je kan ervaren, nou ja, whooptiedoo. Voelen, zien en proeven. Ja ja. We moesten het maar vergelijken met een amuse bij de libreille. Aldus de dominee. Pindakaas met doperwten! Wat is een amuse? En wat is de libreille? Weird.

Verder over die baptisten. Die doen aan dopen, wat verder wel een oké symbool is ofzo. En iedereen die aan kan geven gedoopt te willen worden die jagen we onder water (in veel te heet voorverwarmd water overigens). Doen we niet moeilijk over. En we lezen dan zo'n verhaal, uit de Bijbel. Over zo'n Ethiopiër. Want gaat over dopen en shit. In vaktermen heet dat "De kamerling uit Moorenland".

Maar goed, ook een meid van 13 kan gedoopt worden. Geen probleem. Het probleem ontstaat pas als er tijdens het voorstellen tegen haar gepraat word alsof ze dom is. NEE! Gewoon jong! Nou en? Bleugh. Wat ze er overigens niet van weerhield om "De kamerling uit Moorenland" samen te lezen. Zo hoorde ik. Uit een kinderbijbel. Blijkbaar hebben baptisten kinderbijbels het verhaal verhaal van "De kamerling uit Moorenland" met illustraties. Baptisten zijn raar.

Docenten zijn ook totaal mesjogge overigens. Dat je bij een vak dat gaat over het schrijven van papers, met als hoofdopdracht het schrijven van papers enige aandacht besteed aan opmaak, alah. Maar wat er nu gebeurd is overdreven. De docent heeft 8 A4 (!) met opmaakregels online gezet en vandaag anderhalf uur gesproken over het belang van degelijke opmaak. Na 20 minuten over hoe specifiek een titel van een introductie verwoord moet worden begon het toch over de top te worden. Stelt u zich de volgende quotatie voor met een Duits accent van iemand die extreem van orde houdt:

If you do not correctly phrase your titels, I shall punish you.

U zult begrijpen dat er enige voor-de-hand-liggende bijnamen voor deze docent in omloop zijn. Ik zal ze niet noemen. Want mijn site gebruikt niet het voorgeschreven lettertype.

Gerben

  • vr. 18 mei 2018 20:04:32

Jeuj, ik besef ineens dat ik ook baptist ben (of in ieder geval lid ben bij zo'n gemeente)!

Plaats een reactie

Begijn

  • vr. 18 mei 2018 20:04:32

Nog een 'spank me babe' uit de zaal ?

Plaats een reactie

JeeWee

  • vr. 18 mei 2018 20:04:32

JAWOHL!

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

6e6a684d9ecabcda

Vissen zijn saai

Laat ik met een statement beginnen. Vissen zijn saai. Mega. En ik kan het weten, want ik heb sinds enige tijd een aardig aquarium op mijn kamer staan. Niet alleen dat, ik heb ook al menig avonduur besteed aan het nauwkeurig observeren van die beesten.