cef01ebe3933b5cf

Leerzame InternetCie vergaderingen

Colleges zijn zo freaking leerzaam. Waarachtig. Zo leerde ik de afgelopen colleges de volgende paar wijsheden: "Als je presenteert lees dan niet enkel je powerpoints voor", of wat dacht u van deze "Als je een presentatie steelt van een vorig groepje, pas de datum dan aan". Of eentje voor de docent: "als je groepjes vraagt om presentaties te geven onderbreek ze dan niet elke 2 zinnen om zelf een anekdote uit je loopbaan te geven".

Goed, voordat ik nu verval in een waarom-ben-ik-de-enige-die-nadenkt-rant door naar zinvolle dingen. Gisteren had de InternetCommissie vergadering. De InternetCie is zo'n obscure commissie van NSE waar ik nog bij zit. En over die commissie: iedereen kent de uitdrukking

If you ask a committee to design a horse, you will end up with a camel.

In het geval van de internetcie word dat zo ongeveer

If you ask a committe to design a website, you will end up in a mental institution

Want, mijn hemel, wat is de InternetCie een ramp. Joram, onze "bestuursverantwoordelijke" deed gister een avond mee. Of althans, hij was in dezelfde kamer. Tot zijn schrik kwam hij er achter dat alle horrorverhalen over ons daadwerkelijk waar zijn. De agenda bestond uit: Opening, Agenda doorschuiven, ToDo puntjes bestuur terugmailen, ToDo puntjes bestuur archiveren, Check of de website nog online is, inpakken voor Cinestar, wat verder te zeuren valt, rondklaag, The Hobbit (voor de 4e keer). Maar goed, we hebben de arme secretaris zijn zegje laten doen. Constant onderbroken door obscure-nerd-grappen, dat wel. Dat lijkt me. Aloha. Redelijk. De tweede helft van de vergadering bestond uit het play-testen van een vrij onbekend flash spelletje. Met tussendoor Joram die vroeg of hij, "ik smeek jullie", zijn nieuwsbrief mocht versturen. We hebben toen het brute-force censuur protocol maar offline gehaald. Het brute-force censuur protocol bestaat uit het deactiveren van het email account van de secretaris en daarna op vakantie gaan naar Hawaï. Aloha.

Maar goed. We hebben wel een paar eindeloos-lang-slepende meerdere-besturen-wilden-dit-al puntjes weggewerkt. Nummer één was een oudleden netwerk, nummer 2 een herdesign en nummer 3 het fixen van een obscure bug waardoor het opgave systeem niet werkte. Oh, en we hebben de rechten-tabel van de website (die firefox laat crashen als je hem verkeerd opent) verder uitgebreid naar zo'n 7000 vinkjes. Gelukkig is het niet zo dat er een beveiligingslek is als er één vinkje fout staat en kan het bestuur er ook niet bij. Oh, wacht even. Kortom, uiteindelijk deed de internetcie haar motto wel weer eer aan

Wij lossen alle problemen op die incapabele mensen al jaren laten liggen.

Met uiteraard ons submotto: vraag niet waar deze problemen vandaan komen.

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:32

Daarover doen we, hangende ons interne onderzoek, geen uitspraken.

We verwachten het interne onderzoek af te ronden medio volgende eeuw.

Plaats een reactie

JeeWee

  • vr. 18 mei 2018 20:04:32

Waar komen deze problemen vandaan?

Plaats een reactie

Joram

  • vr. 18 mei 2018 20:04:32

De secretaris approves of this message. Stiekem ben ik er trots op dat ik bij deze historische en succesvolle vergadering aanwezig was. Hehe.

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

5a095a9d9b38d84a

Iedereen is raar

Iedereen is raar. Warempel, compleet mesjogge. Laat ik beginnen met Baptisten (een subsoort van christenen; red). Die spreken over God als iets dat je kan ervaren, nou ja, whooptiedoo. Voelen, zien en proeven. Ja ja. We moesten het maar vergelijken met een amuse bij de libreille. Aldus de dominee. Pindakaas met doperwten! Wat is een amuse? En wat is de libreille? Weird.